Yaşam

Yalı Çapkını’nın Halis Ağa’sı Çetin Tekindor’un kardeşi de meğer çok ünlüymüş!

Yalı Çapkını'nın Halis Ağa'sı, İçerde'nin Kebapçı Celal'i ve daha niceleriyle tanınan Çetin Tekindor'un kardeşinin de çok ünlü olduğu birçok kişi tarafından bilinmemekte. İşte Çetin Tekindor'un kardeşi:

Abone Ol

16 Temmuz 1945 yılında Sivas'ta doğmuş olan Çetin Tekindor, oyuncu ve tiyatro sanatçısıdır.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı mezunudur.

Uzun yıllar Türkiye'nin önde gelen tiyatrolarında sahne almış ve pek çok önemli oyunda rol almıştır.

Çetin Tekindor bilindiği üzere ünlü oyuncu Zerrin Tekindor ile evlidir.

Her ne kadar Yalı Çapkını dizisiyle ününü arttırmış olsa da aslında tiyatro sahneleriyle tanınmaktadır usta oyuncu.

İstanbul Şehir Tiyatroları, Ankara Devlet Tiyatrosu gibi kurumlarda görev aldıktan sonra sinema ve televizyon projelerinde de yer almıştır.

Beyaz perde ile ilk karşılaşması, Başar Sabuncu'nun yönettiği ve Müjde Ar ile başrollerini paylaştığı "Kaçamak" (1987) filmi ile oldu. Hem tiyatro oyunlarında sahne alıp hem de TRT'de yayınlanan yabancı film ve dizi filmleri için seslendirme yaptı. Ayrıca, "Dönemeç" (1988), "Önce Canan" (1988), "Son Türbedar" (1996), "Kerem" (1999) gibi televizyon filmlerinde rol aldı. Daha sonra büyük bir izleyici kitlesine ulaşan "Yılan Hikayesi" (1999) dizisinde, Sinan adlı ve Kral lakaplı önemli bir rolü üstlendi.

Tiyatro sahnelerine "Hep Vatan İçin" oyunu ile adım atan Tekindor, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda "Sahne ve Diksiyon" dersleri vermeye başladı. Daha sonra aynı görevini 1998 yılına kadar Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde sürdürdü.

Geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan olay, TRT televizyonunda 1976-1977 yılları arasında yayınlanan 'McMillan ve Karısı' dizisindeki, Rock Hudson'ın canlandırdığı Emniyet Müdürü Stewart McMillan karakterini seslendirmesi oldu.

Yücel Çakmaklı'nın yönettiği 1984 yapımı "Küçük Ağa" dizisi ile daha geniş bir kitle tarafından tanınan bir figür haline geldi.

Dizi, film ve tiyatro oyunculuğunun yanı sıra seslendirme de yapmaktadır.

Av Mevsimi, Ayla, Babam ve Oğlum gibi ünlü filmler ile birçok insana kendisini tanıtmıştır.

İçerde dizisindeki rolüyle de ekranlara renk katmış, insanların onu "Kebapçı Celal" olarak tanımasına neden olmuştur.

Çetin Tekindor'un kardeşi Aydın Tekindor'da kardeşi gibi ünlüdür birçok insan tarafından söz yazarı ve bestekar olarak tanınmaktadır.