Güncel

Yahşi Cazibe'deki rolüyle tanımıştık: Siz şimdi ikizi gibi benzeyen kardeşiyle görün!

Ünlü oyuncu Aslıhan Gürbüz bu kez de kardeşiyle olan benzerliğiyle gündemde. İkiz değil abla-kardeşler! Aslıhan Gürbüz'ün kardeşini görenler şaşırdı kaldı.

Abone Ol

Ünlü oyuncu 2010-2012 yıllarında yayınlanan sevilen dizi Yahşi Cazibe'deki rolüyle adını milyonlara duyurmuştu. Ardından bir dizi projede yer alan oyuncu başarılarıyla ve doğal güzelliğiyle adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Ufak Tefek Cinayetler dizisinde efsaneleşen karakterlerden Merve'yi oynayan oyuncu sonrasında Kırmızı Oda'daki Kumru rolüyle yine seyircinin gönlünü fethetmişti.

En son Masumlar Apartmanı'nda Ceylan rolüyle ekranlarda seyredilen oyuncu şimdi de kardeşiyle gündemde.

Ünlü oyuncu kardeşinin doğum günü vesilesiyle fotoğraflar paylaşınca görenler onları ikiz zannetti!

Aslıhan Gürbüz Kimdir?

Aslıhan Gürbüz, 16 Şubat 1983 tarihinde Çanakkale’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan oyuncu, 2005 yılında “Beyza’nın Kadınları” filmiyle sinemaya adım attı. 2007 yılında “Kader” filmiyle Altın Portakal En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. 2010-2012 yıllarında yayınlanan sevilen dizi Yahşi Cazibe’deki rolüyle adını milyonlara duyurdu. Ardından bir dizi projede yer alan oyuncu başarılarıyla ve doğal güzelliğiyle adından söz ettirmeye devam etti. Ufak Tefek Cinayetler dizisinde efsaneleşen karakterlerden Merve’yi oynayan oyuncu sonrasında Kırmızı Oda’daki Kumru rolüyle yine seyircinin gönlünü fethetti. En son Masumlar Apartmanı’nda Ceylan rolüyle ekranlarda seyredilen oyuncu şimdi de kardeşiyle gündemde.

Aslıhan Gürbüz’ün Ödüllü Kariyeri Başarılı oyuncu Aslıhan Gürbüz, Yahşi Cazibe dizisindeki rolüyle En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü kazandı. Son olarak Masumlar Apartmanı dizisinde izlediğimiz oyuncu, birçok film ve dizide de rol aldı. Aslıhan Gürbüz’ün kariyerine yakından bakalım.

Tiyatro Eğitimi ve İlk Başrol Aslıhan Gürbüz, 16 Şubat 1983’te İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi aldı ve birincilikle mezun oldu. Birkaç dizide küçük ve yan roller oynadı. İlk başrolünü Gonca Karanfil dizisinde oynadı.

Yahşi Cazibe ile Çıkış Yaptı Aslıhan Gürbüz, Azerbaycanlı bir karakteri canlandırdığı Yahşi Cazibe dizisiyle tanındı. Dizideki performansıyla izleyenlerin beğenisini kazandı. 2011 yılında 38. Altın Kelebek Ödülleri ve 2011 Antalya Televizyon Ödülleri’nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu ödülünü aldı.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Aslıhan Gürbüz, 2022 yılında Bana Karanlığı Anlat filmindeki rolüyle 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Filmde, bir kadının yaşadığı travmayı ve onunla başa çıkma sürecini anlatıyor.

Rol Aldığı Diğer Film ve Diziler Aslıhan Gürbüz, birçok film ve dizide rol aldı. Bunlardan bazıları şunlar: Masumlar Apartmanı: Üç kardeşin garip takıntıları ve aşk hayatları üzerine bir dram dizisi. Ufak Tefek Cinayetler: Dört kadın arkadaşın arasındaki kanlı bir sır ve rekabeti konu alan bir aksiyon, suç, dram dizisi. Labirent: İstanbul’da patlayan bir bombanın ardından başlayan bir terör operasyonunu anlatan bir aksiyon, suç, dram filmi. Muhteşem Yüzyıl Kösem: Osmanlı padişahı I. Ahmed’in karısı Kösem Sultan’ın hayatını ve haremin entrikalarını anlatan bir dram, tarih, romantik dizisi.

Bana Karanlığını Anlat: Bir Kadının Travma Sonrası Yaşamı 2022 yılında vizyona giren Bana Karanlığını Anlat filmi, dram ve gerilim türünde bir yapım. Gizem Kızıl’ın yönettiği filmin başrollerinde Mehmet Yılmaz Ak, Ersin Arıcı ve Aslıhan Gürbüz yer alıyor. Film, kocasının ölümüyle yüzleşen bir kadının geçmişte bastırdığı acılarıyla hesaplaşmasını konu alıyor.

Kor: Zeki Demirkubuz’un Aşk Üçgeni 2016 yılında çekilen Kor filmi, Türk sinemasının usta yönetmeni Zeki Demirkubuz’un imzasını taşıyor. Dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk ve Taner Birsel bulunuyor. Film, yurt dışına kaçak işçi olarak giden kocasını bekleyen bir kadın ile eski patronu arasında gelişen ilişkiyi ve kocasının dönüşüyle yaşanan gerilimi anlatıyor.

Bir Bulut Olsam: Kasabanın Gizli Yüzü 2009 - 2010 yılları arasında yayınlanan Bir Bulut Olsam dizisi, dram ve romantik türünde bir dizi. Aslıhan Gürbüz, Engin Akyürek ve Melisa Sözen’in başrollerini paylaştığı dizinin hikayesi, Güzelyurt isimli bir sınır kasabasında geçiyor. Dizide, kasabanın en güçlü ailesinin oğlu olan Aslan Bulut’un, yeni atanan doktor Serdar Batur ile girdiği çekişme ve kasabanın sakladığı sırlar izleyiciye sunuluyor.

Hazine: Define Peşinde Komik Macera 2022 yılında vizyona girecek olan Hazine filmi, komedi ve suç türünde bir film. Canbert Yerguz’un yönettiği filmin oyuncuları arasında Çağlar Çorumlu, Boran Kuzum ve Şükran Ovalı var. Film, annesinin cenazesi için doğduğu kasabaya dönen bir devlet memurunun, kardeşinin onu sürüklediği define kazısında başına gelen komik olayları anlatıyor.

Zeytin Tepesi: Erkeklerin Egemenliği 2014 yılında yayınlanan Zeytin Tepesi dizisi, dram türünde bir dizi. Tayanç Ayaydın, Aslıhan Gürbüz ve Ayça Varlıer’in başrollerini paylaştığı dizinin hikayesi, zeytin tarımıyla geçinen bir sahil kasabasında geçiyor. Dizide, zengin ve sır dolu bir ailenin erkek egemen dünyasına giren genç bir kızın, ailenin sırlarını ortaya çıkarmaya çalışması konu ediliyor.