Güncel

Süper Lig’de sosyal medya mücadelesi! Bakın hangi takım önde?

Abone Ol

Süper Lig’de Sosyal Medya Rekabeti

TRENDYOL Süper Lig’de saha performansıyla dikkat çeken Dört Büyükler, sosyal medyada da büyük bir rekabet içinde. Son 3 yılda takipçi sayılarını artıran kulüpler, milyonlarca taraftarla etkileşim kuruyor. Galatasaray, 32,4 milyonluk takipçi sayısıyla sosyal medyada zirvede yer alırken, Fenerbahçe 24,7 milyonla ikinci, Beşiktaş 13,2 milyonla üçüncü ve Trabzonspor 3,5 milyonla dördüncü sırada bulunuyor.

Instagram’da Galatasaray Fark Attı

Sosyal medya platformlarından Instagram, futbol kulüplerinin en çok takipçiye sahip olduğu mecra. Instagram’da Galatasaray, 15 milyonluk takipçi sayısıyla rakiplerine büyük bir fark attı.

Fenerbahçe 9,8 milyon, Beşiktaş 6,3 milyon ve Trabzonspor 1,2 milyon takipçiye sahip. Instagram’da en çok beğeni alan kulüp ise Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertliler, son 3 yılda 1,2 milyar beğeni alırken, Galatasaray 1,1 milyar, Beşiktaş 600 milyon ve Trabzonspor 100 milyon beğeni aldı.

X’te Fenerbahçe Önde

Sosyal medya platformlarından X, futbol kulüplerinin en çok paylaşım yaptığı ve en çok yorum aldığı mecra. X’te Fenerbahçe, 12,3 milyonluk takipçi sayısıyla Galatasaray’ı geride bıraktı.

Sarı-kırmızılılar 14,6 milyon, Beşiktaş 5,7 milyon ve Trabzonspor 2 milyon takipçiye sahip. X’te en çok paylaşım yapan kulüp ise Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, son 3 yılda 23 bin paylaşım yaparken, Galatasaray 21 bin, Fenerbahçe 19 bin ve Trabzonspor 10 bin paylaşım yaptı. X’te en çok yorum alan kulüp ise Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar, son 3 yılda 8,5 milyon yorum alırken, Fenerbahçe 7,5 milyon, Beşiktaş 3,5 milyon ve Trabzonspor 1 milyon yorum aldı.

YouTube’ta Galatasaray Lider Sosyal medya platformlarından YouTube, futbol kulüplerinin en çok video içerik ürettiği ve en çok izlenme aldığı mecra. YouTube’ta Galatasaray, 2,8 milyonluk abone sayısıyla rakiplerini geride bıraktı.

Fenerbahçe 2,6 milyon, Beşiktaş 1,2 milyon ve Trabzonspor 315 bin aboneye sahip. YouTube’ta en çok video yükleyen kulüp ise Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, son 3 yılda 3 bin 500 video yüklerken, Galatasaray 3 bin, Beşiktaş 2 bin 500 ve Trabzonspor bin 500 video yükledi.

YouTube’ta en çok izlenme alan kulüp ise Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar, son 3 yılda 1,1 milyar izlenme alırken, Fenerbahçe 900 milyon, Beşiktaş 400 milyon ve Trabzonspor 100 milyon izlenme aldı.