Yaşam

Şener Şen’in kız kardeşi de ünlü oyuncuymuş: Kız kardeşine birçok diziden aşinayız!

Usta oyuncu Şener Şen’in ünlü bir oyuncu olan kız kardeşi olduğunu biliyor muydunuz? Her ikisi de babaları Ali Şen kadar ünlüler ve aynı zamanda başarılılar. Aslında TV dizileri tutkunları Şener Şen’in oyuncu kız kardeşini ekranlardan aşina fakat gerçek kim olduğunu pek bilmiyor olsalar gerek.

Abone Ol

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Ali Şen 26 Aralık 1918 tarihinde Adana'da doğdu.

Marangozluğun yanı sıra fabrikada ustalık yaparak geçimini sağlıyordu.

1940’lı yıllarda bulaştığı tiyatro ileride mesleğinin tam olarak ne olacağını belirleyecektir.

1950’lilerin başında geldiği İstanbul’da Adana’daki gibi hayatına devam etti, marangozluk ve fabrikada ustalık. Elbette tiyatro yine tutkusu oldu.

Derken 1954 yılında sinema filminde rol aldı ve ilerleyen dönemde kötü ve paragöz karakteriyle hafızalara kazındı.

Ali Şen’in 1941 yılında Adana’da dünyaya gelen oğlu Şener Şen babasının izinde gitme kararı alır. Bu kararı sinema değildir ve aslında tiyatrocu olmak ister.

Asıl mesleği öğretmenlik olan Şener Şen Lüleburgaz'daki Kepirtepe Köy Enstitüsünden mezun olur. Ardından öğretmen olarak Kocaeli'ne atanır.

Sanat hayatına İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başlar. Gönlü sinemadan yana olmayan Şener Şen tiyatro oyunculuğunu kariyer olarak edinmeye kararlaştırır.

Radyo tiyatrolarında da rol alan Şener Şen’e elde ettiği kazanç yetmez ve dublajdan tanıdığı yönetmenlere figüran olarak kendisini çağırmasını rica eder. Bir de şartı vardır, yevmiyesini o gün alacaktır.

Şener Şen figüranlık dahil sinemada neredeyse her işi yapar. Tam beş yıl boyunca filmlerde dayak yer, dans eder ve diğer küçük roller alır.

Asıl şöhretini 1975 yılında Ertem Eğilmez'in filmi olan Hababam Sınıfı'ndaki “Badi Ekrem” karakteriyle yakalar. Ayrıca şöhreti getiren bu ilk filmde bir araya geldiği Kemal Sunal ile ileride muhteşem bir ikili oluşturur.

Şener Şen ve Kemal Sunal ikilisi o dönem gişe rekorları kıran “Süt Kardeşler”, “Şaban Oğlu Şaban”, “Tosun Paşa”, “Kibar Feyzo”, “Çöpçüler Kralı” ve “Davaro” gibi unutulmaz Yeşilçam klasikleri arasında yer alan sinema filminde rol alır.

İlyas Salman ile de ikili oluşturan Şener Şen “Çiçek Abbas” ve “Banker Bilo” sinema filmleriyle de ayrı bir konuma sahiptir.

1984 yılına kadar yardımcı karakter oyunculuğuyla sanatına devam eden Şener Şen, Kemal Sunal ve İlyas Salman'la birlikte yaptığı filmlerde daha çok uyanık, üçkâğıtçı, sahtekâr, dolandırıcı karakterlerine bürünür.

Yeni nesil pek bilmez ama burada yeri geldiği için belirtmekte fayda var. O yıllarda sinema filmleri daha çok işletmecilerin yani sinema salon sahiplerinin isteği doğrultusunda daha açıkça belirtmek gerekirse sipariş ile çekiliyordu.

İşte Şener Şen 1984 yılında sipariş filmlere karşı çıkar ve masaya yumruğunu vurur. Bundan böyle onların istediği filmde değil kendi istediği ve başrolde oynayacağı filmde oynayacaktır.Bu arada Şener Şen bu dönem hayli ünlüdür.

Derken Başar Sabuncu’nun 1985 yılında çektiği “Namuslu” filminde ilk kez başrol alır.

Ertem Eğilmez'in bu film için Şener Şen’e “Eğer bu film tutmazsa senin hayatın başlarken biter. Bir daha bir fırsat yakalayamazsın. Ama öbürünü seçersen yılda beş, altı film yaparsın, para da kazanırsın” demesine rağmen, “Namuslu” filmi o yılın en iyi iş yapan filmleri arasına girer. Ardından Şener Şen'in sinema kariyerinde ikinci safha başlar.

Şener Şen ağabeyi Tuncer Şen ile.

80’li yıllarında ortalarından itibaren şöhreti hızla artan Şener Şen “Muhsin Bey” ve “Eşkıya” adlı sinema filmleriyle Yeşilçam’da adını iyice pekiştirir. TV dizisi olan “İkinci Bahar”da Türkan Şoray ile beraber beyazcama da iz bırakan Şener Şen’in deniz subayı bir ağabeyi ile ünlü bir oyuncu olan kız kardeşi vardır. Bunlar Tuncer Şen ile İnci Şen’dir.

Şener Şen kardeşi İnci Şen ile.

Şener Şen (sağda) ağabeyi Tuncer Şen ile.

TV dizilerine ilgisi olanların yabancı gelmediği Ali Şen’in oyuncu kızı İnci Şen “Hercai” dizisiyle dikkat çekmişti.

1953 yılında İstanbul’da doğan sinema ve dizi oyuncusu İnci Şen ilk oyunculuğuna “Çiçek Taksi” dizisinde müşteri karakteriyle başladı. “Bir İstanbul Masalı”, “Adını Feriha Koydum”, “Hercai” ve “Sandık Kokusu” gibi diziler rol alan İnci Şen “Bursa Bülbülü” adlı sinema filminde Ata Demirer ile beraber rol aldı.

Oyuncu İnci Şen, Breaking News Turkey’den Elif Tayhan’a yaptığı açıklamada, “Babam Ali Şen ile bir projede rol almayı çok isterdim. Ama o benim oyuncu olmamı hiç istemezdi” dedi.

Babaları Ali Şen, Anneleri Mürüvvet Şen, Tuncer Şen, Şener Şen ve İnci Şen.

Şener Şen ile İnci Şen’in babası Ali Şen 1989, annesi Mürüvvet Şen ise 2015 yılında İstanbul’da vefat etti.