Güncel

Nostradamus'un 2024 kehanetleri gerçekleşti! İngiltere Kraliyet Ailesi'nde taht savaşları mı başlayacak?

İngiltere Kralı 3. Charles'a kanser teşhisi konması, Nostradamus'un eski kehanetlerini gündeme getirdi. Mario Reading'in yorumuyla birlikte, Fransız kâhinin 1566'da ölümünden sonra yapıldığı iddia edilen kehanetler, İngiliz basınında şaşkınlık yarattı.

Abone Ol

75 yaşındaki Kral Charles'ın kanserle mücadele ettiği ve tedavisinin olumlu bir şekilde ilerlediği haberleri gelirken, Başbakan Rishi Sunak, "Neyse ki bu durum erken fark edildi. Hepimiz tedavisinin başarılı olmasını diliyoruz ve dua ediyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Ancak, Nostradamus'un 2024 kehanetleri arasında yer alan "tahttan düşüş" iddiası, olumsuz ihtimalleri akıllara getirdi.

Fransız kâhinin öngörüsüne göre, Kral Charles, annesinin ölümünün ardından 2022'de çıktığı tahtı bu yıl terk edecek. Reading'in yorumuna göre, kehanet Charles'ın büyük oğlu William'ın değil, küçük oğlu Harry'nin tahta geçebileceği yönünde.

Prens Harry'nin 2020'de ailesine tepki gösterip eşiyle birlikte ABD'ye taşınması ve babasının hastalığını öğrenince Londra'ya geri dönmesi, Nostradamus'un iddialı kehanetini gündeme taşıdı.

Akıllara şu soru da geliyor: Kraliyet ailesi, bu beklenmedik dönemde Nostradamus'un gölgesinde taht savaşlarına hazır mı?

Taht vesareti nasıl işliyor?

Taht için veraset sırası, Kraliyet Ailesi'nin hangi üyesinin mevcut hükümdar öldüğünde ya da tahttan feragat ettiğinde hükümdarlık görevini devralacağını belirler. İlk sırada - tahtın varisi - hükümdarın en büyük çocuğu yer alır.

Kraliçe Elizabeth'in ilk çocuğu olan Charles, annesinin ölümü üzerine Kral oldu ve eşi Camilla da Konsort Kraliçe oldu. Kralın eşi olmaktan dolayı kraliçe unvanı verilen kişi konsort kraliçe olarak anılıyor.

Kraliyet veraset kuralları 2013'te değiştirilerek erkek çocukların artık ablalarına göre öncelikli olmamaları sağlandı.

Kral Charles'ın varisi, babasının Cornwall Dükü unvanını devralan en büyük oğlu Prens William. Ancak William otomatik olarak Galler Prensi olamayacak; bu unvanın kendisine Kral tarafından verilmesi gerekiyor.

Prens William'ın en büyük çocuğu Prens George tahtta ikinci sırada, en büyük kızı Prenses Charlotte ise üçüncü sırada yer alıyor.