Güncel

Milli muharip uçak KAAN, yerli dişli mekanizmasıyla uçacak

Türkiye’nin milli muharip uçağı KAAN, ilk uçuşunda yerli ve milli bir dişli mekanizmasıyla donatılacak. Alp Havacılık tarafından geliştirilen Yivli Kramiyer Dişli Mekanizması, pilotun istediği manevraları yapabilmesi için gerekli olan yakıt akış hızını ayarlayacak. Bu mekanizma, milli muharip uçak motorlarının ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı.

Abone Ol

Alp Havacılık, aynı zamanda GÖKBEY için helikopterlerin kritik alt sistemlerinden biri olan aksesuar dişli kutusunu tasarlayıp üretti. Bu dişli kutusu, helikopter motorunun gücünü diğer sistemlere aktaran bir bileşen. Aksesuar dişli kutusunun yeteneği, TF6000 ve milli muharip uçak motorlarının ihtiyaçlarının karşılanmasında da kullanılacak.

Alp Havacılık, ayrıca ASELSAN için rulman ya da çember dişli olarak adlandırılan ürünleri geliştirdi. Bu ürünler, kule sistemlerinde, kara araçlarında, uzaktan komutalı silah sistemlerde dönüşü sağlayan kritik bileşenler arasında yer alıyor. Helikopterlerde kullanılan ve havacılıktan devşirilen alüminyum-çelik yapıştırma içeren patentli çözümle rulman dişlinin fonksiyonu artırıldı, kullanım ömrü uzatıldı. Kara platformlarına yönelik geliştirilen ve şu an için 1,2 metre çapla sınırlı ürünün ilerleyen aşamada daha büyük ölçekli olarak Fırtına obüsü gibi büyük platformlarda ya da deniz platformlarında da kullanılması hedefleniyor.

Türk mühendislerinin tasarım ve üretim yetenekleriyle ortaya çıkarılan yüksek kalitedeki ürün ve alt sistemler milli helikopter ve uçak projelerinde birer birer yerini alıyor. Alp Havacılık, bu alanda Türkiye’nin savunma sanayisine önemli katkılar sağlıyor.