Yaşam

Kışın İstanbul'da gezilebilecek 17 muazzam yer

İstanbul, kış aylarında bile keyifli gezilecek birçok yere ev sahipliği yapmaktadır. İşte soğuk havalarda veya yağmurlu günlerde İstanbul'da gezilebilecek en iyi 17 yer:

Abone Ol

1. Boğaz, Beşiktaş, Ortaköy Hattı Boğaz hattında çalışan vapurlara binerek sıcacık çayınızı içerken İstanbul'u izlemek keyifli bir aktivite sunar. Kadıköy-Beşiktaş vapuruyla Anadolu yakasından gelerek Haydarpaşa Garı'nı, Dolmabahçe ve Topkapı Sarayları'nı, Galata Kulesi'ni görüp, Beşiktaş'tan Ortaköy'e geçebilirsiniz.

1. Boğaz, Beşiktaş, Ortaköy Hattı Boğaz hattında çalışan vapurlara binerek sıcacık çayınızı içerken İstanbul'u izlemek keyifli bir aktivite sunar. Kadıköy-Beşiktaş vapuruyla Anadolu yakasından gelerek Haydarpaşa Garı'nı, Dolmabahçe ve Topkapı Sarayları'nı, Galata Kulesi'ni görüp, Beşiktaş'tan Ortaköy'e geçebilirsiniz.

3. Dolmabahçe Sarayı Boğaz kıyısında, 250 bin metrekarelik alanda yer alan Dolmabahçe Sarayı, hem Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemini yansıtması hem de Atatürk'ün ikametgah olarak kullanmasıyla önemli bir tarihi noktadır.

4. Beyoğlu, Taksim, Galata Kulesi Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne yürüyüş yaparak Galatasaray Lisesi, Balık Pazarı, Nevizade Sokak gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

5. Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi İstiklal Caddesi'nde bulunan Madame Tussauds Müzesi, birbirinden ünlü isimlerin balmumu heykellerini görmek için ilginç bir alternatiftir.

6. İstanbul İllüzyonlar Müzesi, Beyoğlu Taksim'deki İstanbul İllüzyonlar Müzesi, sıra dışı illüzyonlar ve interaktif deneyim setleri ile eğlenceli bir ziyaret sunar.

7. Sultanahmet Meydanı, Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcı Sultanahmet bölgesindeki tarihi meydan, camii ve sarnıç, kışın da ziyaretçi çekiyor.

8. Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi, Sultanahmet Parkı ve Erol Taş Kahvesi Sultanahmet'te lezzetli bir mola için Tarihi Sultan Ahmet Köftecisi'ni tercih edebilir, sonrasında Erol Taş Kahvesi'nde oturabilirsiniz.

9. Ayasofya Müzesi Dünyanın en önemli anıtlarından biri olan Ayasofya, mimari ve tarihi açıdan büyüleyici bir deneyim sunar.

10. Topkapı Sarayı İstanbul'un simgelerinden Topkapı Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetildiği tarihi bir mekan olarak ön plana çıkar.

11. Panorama 1453 Tarih Müzesi Topkapı Kültür Parkı'nda bulunan müze, İstanbul'un fethini görsel bir şölenle sunar.

12. Beyazıt Meydanı, Sahaflar Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı Beyazıt Meydanı'nda başlayarak Sahaflar Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı'nı gezebilirsiniz.

13. Eminönü'nde Balık Ekmek ve Galata Köprüsü Eminönü'nde alışveriş yapabilir, balık ekmek yiyebilir ve Galata Köprüsü'nü geçerek güzel bir gün geçirebilirsiniz.

14. Rahmi Koç Müzesi, Haliç Rahmi Koç Müzesi, sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış bir müzedir.

15. Eyüp Sultan Camii ve Pierre Loti Tepesi Eyüp bölgesindeki tarihi camiiyi ziyaret edip, Pierre Loti Tepesi'nde Haliç manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz

16. Miniatürk Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından maket eserlerin sergilendiği Miniatürk, görsel bir şölen sunar.

17. İstanbul Akvaryum, Florya Farklı balık türlerini keşfetmek, helikopter turu yapmak ve Amazon ormanlarında dolaşmak için İstanbul Akvaryum'u ziyaret edebilirsiniz.