Yaşam

Kehanetlerle dolu "The Simpsons" dizisinin sırrı ne?

Simpsonlar, televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olmanın yanı sıra, geleceği önceden tahmin ettiği iddialarıyla da sık sık gündeme geliyor. Dizide yıllar öncesinde yer alan bazı sahnelerin, yakın gelecekte gerçekleşen olaylara benzerliği, izleyicileri şaşırtıyor. Peki, Simpsonlar gerçekten geleceği biliyor mu? Yoksa bunların hepsi tesadüf mü?

Abone Ol

Simpsonlar, televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olmanın yanı sıra, geleceği önceden tahmin ettiği iddialarıyla da sık sık gündeme geliyor.

Dizide yıllar öncesinde yer alan bazı sahnelerin, yakın gelecekte gerçekleşen olaylara benzerliği, izleyicileri şaşırtıyor.

Peki, Simpsonlar gerçekten geleceği biliyor mu? Yoksa bunların hepsi tesadüf mü?

Dizinin Yazarları Son Derece Eğitimli

Bir YouTube kanalı olan Chuppl, Simpsonlar’ın gizemini çözdüğünü iddia ediyor.

Kanalın hazırladığı The Simpsons Conspiracy: How They Predict The Future adlı video, dizinin yazar ekibinin eğitim seviyesine dikkat çekiyor.

Videoda, “Diğer programların çoğunun aksine, Simpsons’ın yazım ekibi büyük ölçüde matematikten sosyal bilimlere kadar çeşitli alanlarda son derece eğitimli yazarlardan oluşuyor.

Bu nedenle teknolojik gelişmelere yakın bağlantılılar ve birbirleriyle de büyük bir etkileşim içindeler” ifadeleri kullanılıyor.

Videoda, dizinin yazarlarından David Cohen’in Harvard Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’nde okuduğu ve matematik profesörlerinden danışmanlık aldığı da belirtiliyor.

Ayrıca, ekip, dizinin yaptığı bir tahminin gerçekleşmesinin ortalama 13 yıl sürdüğünü ve en doğru tahminlerin matematik diplomasına sahip yazarlardan geldiğini hesapladığını da söylüyor.

Bilinçli Tahminler ve Tesadüfler

Simpsonlar’ın senaristlerinden Al Jean ise, dizinin geleceği tahmin ettiği iddialarına karşı daha temkinli bir tutum sergiliyor.

Jean, Metro’ya yaptığı açıklamada, “Trump’ın başkan olması ya da Brezilya’nın Dünya Kupası’nı kazanması gibi diğer şeylerin çoğu bilinçli tahminlerdir.

Trump 90’lı yıllarda başkan olmayı düşünüyordu.

Dünya Kupası’nda da favoriler her zaman değişkenlik gösterebilir.

Yani tahmin ettiğimiz şeyler aslında sizin de gerçekleşeceğini görebileceğiniz şeyler” diyor.

Jean, dizinin yaptığı tahminlerin bir kısmının da tesadüf olduğunu kabul ediyor.

Örneğin, dizide 1997 yılında yayınlanan bir bölümde, Kovid 19’a benzer bir salgın hastalık konu ediliyor.

Jean, bunun tamamen rastlantısal olduğunu söylüyor.

“Bu bölümde, Çin’den gelen bir kutunun içinde virüs taşıyan bir sinek vardı. Bu, gerçek hayatta olabilecek bir şey değil. Bu, sadece bir komedi unsuru olarak kullanılmıştı” diyor.

Simpsonlar, 1989 yılından beri yayınlanan ve 32 sezonu geride bırakan bir animasyon dizisi.

Dizide, Amerikan toplumunun eleştirel bir portresi sunuluyor.

Dizinin yaptığı tahminler arasında, Donald Trump’ın başkanlığı, at eti skandalı, Disney ve Fox’un birleşmesi, denizaltı felaketleri, akıllı saatler ve London’s Shard gibi olaylar bulunuyor.