Güncel

Jandarma keskin nişancıları kıyasıya mücadele etti

Jandarma Genel Komutanlığı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 184 keskin nişancıyı Foça’da düzenlediği Boran-5 Yarışması’nda buluşturdu. Yarışmada, katılımcılar farklı mesafelerde ve zorluk derecelerinde atış yaparak yeteneklerini sergiledi.

Abone Ol

Yarışmanın ilk gününde, 92 birlikten gelen 184 keskin nişancı, 100 metre “algı” ve “rehine atışı” ile 200 metre “anahtar deliği” atışları yaptı. Bu atışlarda, keskin nişancılar, hedefleri algılamak, rehineyi kurtarmak ve anahtar deliğinden atış yapmak gibi becerilerini gösterdi.

25 gözlemci izledi Yarışmayı, Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığından oluşan 25 gözlemci takip etti. Gözlemciler, yarışmacıların performanslarını değerlendirdi ve yarışmanın amacına uygunluğunu kontrol etti.

Savunma sanayi firmaları tanıttı Yarışmanın yanı sıra, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren 23 firma da atış alanında stant açtı. Firmalar, geliştirdikleri yerli ve milli silah, araç ve ekipmanları yarışmacılara ve ziyaretçilere tanıttı.

Yarışma 25 Kasım’da sona erecek Boran-5 Keskin Nişancı Yarışması, 25 Kasım Cumartesi günü sona erecek. Yarışmanın ikinci gününde, keskin nişancılar 300, 400 ve 500 metre atışları yapacak. Yarışmanın sonunda, en iyi performansı gösteren keskin nişancılar ödüllendirilecek.