Yaşam

İnsan derisinden yapılan 7 şaşırtıcı eşya!

Tarihte bazı insanlar, ölen ya da öldürülen kişilerin derilerini kullanarak çeşitli eşyalar yapmışlar. Bu eşyaların bazıları günümüze kadar gelirken, bazıları ise kaybolmuş. İşte insan derisinden yapılan 7 eşya ve onların ilginç hikâyeleri:

Abone Ol

AYAKKABICININ HEDİYESİ 1876’da Mahnenrolhz isimli bir ayakkabıcı, yılandan köpeğe birçok deriden ayakkabı yaptı. Sonra ölen kimsesiz yaşlılardan birinin derisinden de bir ayakkabı yaptı. Bu ayakkabıyı, Washington’da bulunan Smithsonian Enstitüsü’ne hediye etti.

DOLANDIRICININ SİGARA KUTUSU yüzyıl Fransa’sında, dolandırıcılık ve cinayet suçlarından idam edilen Henri Pranzini, öldükten sonra da ilgi çekti. Onun cesedini görmek isteyenler, dişlerini ve derisini aldılar. Dişleri kadınlara küpe olurken, derisi sigara kutusu yapıldı.

PROTESTAN LİDERİN DAVULU İlk protestan ayaklanmasını başlatan Jan Zizka, öldüğünde dehşet saçmaya devam etmek istedi. Vasiyetinde, derisinin davul yapılmasını istedi. Bu vasiyeti yerine getirildi ve Zizka’nın derisinden yapılan davul, onun askerlerine ilham verdi.

AŞK ACISI ÇEKEN KOMİTE ÜYESİ yüzyıl Fransa’sında Halkın Güvenliği Komitesi üyesi Louis Antoine de Saint-Just, aşık olduğu kadından karşılık bulamadı. Kadını öldürttü ve derisinden yelek yaptırdı. Bu yeleği giyen Saint-Just, kadının intikamını aldığını düşündü.

KATİLİN OTOBİYOGRAFİSİ James Allen, Amerika’da bir katil ve hırsızdı. Ölmeden önce, hayatını anlatan bir otobiyografi yazdı. Kendi isteği üzerine, bu kitap öldükten sonra derisine basıldı. Kitabın kapağı, Allen’ın dövmeleriyle süslendi.

FRANSIZ DEVRİMİ’NDE DERİ TİCARETİ Fransız Devrimi sırasında giyotin ile pek çok insan idam edildi. Bu olayı fırsat bilen bir tüccar, idam edilenlerin derilerini alarak cüzdan, ayakkabı ve çanta gibi eşyalar yapmaya başladı. Bu eşyaları satan tüccar, devrimin kurbanlarını sömürdü.

KRALIN MÜZESİNDEKİ TERLİK 1633 yılı civarında Fransız Kralı XIII. Louis, ilginç objelerin saklandığı bir müze kurdu. Bu müzeye, Paris’li bir cerrah Pierre Sue, insan derisinden yapılmış bir terlik verdi. Bu terlik, müzenin en tuhaf parçalarından biri oldu.