Güncel

İbo ile Güllüşah filminin Oya'sı bakın hangi şarkıcının annesi çıktı!

‘İbo ile Güllüşah’ filmindeki Oya karakteriyle tanınan usta oyuncu Deniz Türkali’nin kızının ünlü bir şarkıcı olduğu ortaya çıktı. Zeynep Casalini, annesi gibi sanat dünyasında başarılı bir isim oldu. 

Abone Ol

‘İbo ile Güllüşah’ filminin Oya’sı kimdir? 

1977 yılında vizyona giren ‘İbo ile Güllüşah’ filminde, Kemal Sunal ve Gülşah Soydan’ın başrollerini paylaştığı bir aşk hikayesi anlatılıyordu. Filmde, Güllüşah’ın ablası Oya rolünde ise Deniz Türkali yer alıyordu. Türkali, filmde gazeteci bir karakteri canlandırıyordu. 

Deniz Türkali’nin kızı Zeynep Casalini  Deniz Türkali, 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Ünlü yazar Vedat Türkali’nin kızı olan Türkali, 1964 yılında sinema kariyerine başladı. Türkali, ilk evliliğini İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini ile yaptı. Bu evlilikten 1970 yılında Zeynep Casalini dünyaya geldi. 

Zeynep Casalini, annesi gibi sanatçı oldu 

Zeynep Casalini, annesi gibi sanatla iç içe büyüdü. Müzik eğitimi alan Casalini, 1999 yılında ilk albümü ‘Nihayet’ i çıkardı. Casalini, ‘Git’, ‘Nem Alacak Felek Benim’ ve ‘Duvar’ gibi şarkılarıyla popüler oldu. Casalini, aynı zamanda birçok sanatçının akrabası. Dedesi Vedat Türkali, dayısı Barış Pirhasan ve amcası Ferhan Şensoy gibi isimler, sanat dünyasının tanınan yüzleri.

Deniz Türkali'nin son halini sizlere paylaşıyoruz.