Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası Gülen Gözler'in Yaşar Ustası Münir Özkul’un 4 eşiyle hiç bilinmeyen oğlu ve kızları
Türk sineması klasiklerinden Hababam Sınıfı’nda Mahmut Hoca ile Gülen Gözler'de Yaşar Usta karakterleriyle hafızalara kazınan, yaklaşık 1 asırlık hayatına tam 4 evlilik sığdıran usta oyuncu Münir Özkul'un bu evliliklerinden 3 çocuğu oldu. Unutulmayan sanatçı Özkul'un kızı Güner hariç diğer iki çocuğu pek fazla bilinmiyor.
Abone Ol
Oyunculuk kariyerinde 400'den fazla filmde rol alan Özkul'un bu evliliklerinden pek bilinmeyen 2 kızı ve 1 oğlu var.Münir Özkul'un çocuklarından ikisi ilk eşi Şadan Özkul'dan dünyaya geldi. Bunların isimleri Ferdi ve Hayriye'idi.
5 Ocak 2018’de hayata veda usta sinema sanatçısı Münir Özkul, 93 yıllık hayatına tam 4 evlilik sığdırdı.
Özkul'un ikinci eşi de kendisi gibi ünlü bir oyuncuydu. Özkul'un, Suna Selen ile yaşadığı evlilikten de kızı Güner Özkul dünyaya geldi.
Şadan Özkul ile yaptığı evlilikten 2 çocuğu bulunuyor. Hayriye Işık Özkul ve Ferdi Özkul adında iki çocuğu olan Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hoca'sının aynı zamanda Güner Özkul’dan da 1 torunu var. (Oğlu Ferdi Özkul)
En büyük kızı Hayriye Işık Özkul'un çocuğu olan torun Altar Işık, medyadan uzak bir hayat sürüyor. Dedesi vefat ettikten sonra büyük üzüntü yaşayan torun Altar Işık, dayısı gibi Kanada'da hayatına devam ediyor ve orada restoran işletiyor. Öncesinde Kıbrıs'ta yaşayan ve ardından Kanada'ya yerleşen Altar Işık sosyal medyayı sıklıkla kullanmasıyla biliniyor. Evli olan Altar Işık'ın bir çocuğu var. Özkul'un kızı Güner dışındaki iki çocuğu pek fazla bilinmiyor.
4’ÜNCÜ EŞİ UMMAN ÖZKUL
Münir Özkul'un 3’üncü eşi ise “Tophaneli Örümcek Yaşar” lakabıyla bilinen Yaşar Hanım oldu. Özkul son olarak Umman Özkul ile dünya evine girmişti.
Usta sanatçı Münir Özkul 1925 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Liseyi İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamladı.
'Edi ile Büdü', 'Halıcı Kız', 'Kalbimin Şarkısı', 'Miras Uğruna', 'Balıkçı Güzeli' Özkul’un oyunculuk kariyerinin ilk dönemine damgasını vuran önemli filmlerden yalnızca birkaçı.
Oyunculuğa Bakırköy Halk Evi’nde başladı. Ardından Ankara’da Devlet Tiyatroları’nda, İstanbul’da ise Şehir Tiyatroları’nda rol aldı. Tiyatro Ses, Küçük Sahne gibi özel tiyatrolarda da çalıştı.
'Edi ile Büdü', 'Halıcı Kız', 'Kalbimin Şarkısı', 'Miras Uğruna', 'Balıkçı Güzeli' Özkul’un oyunculuk kariyerinin ilk dönemine damgasını vuran önemli filmlerden yalnızca birkaçı. Daha sonra çekilen kalabalık kadrolu aile filmlerinden 'Neşeli Günler', 'Gülen Gözler', 'Gırgıriye', 'Görgüsüzler', 'Mavi Boncuk', 'Bizim Aile', 'Aile Şerefi', sanatçı ile özdeşleşen diğer yapımlar arasında yer alıyor.
Özkul, 1950’lerde Yeşilçam’a adım atarak adını geniş kitlelere duyurdu. Özellikle Ertem Eğilmez’in yönettiği, 1970’lerin kalabalık kadrolu aile filmlerinin ‘babası’, Hababam Sınıfı filmlerinin ise ‘Mahmut Hocası’ olarak 7’den 70’e herkesin sevgisini kazandı.
400’e yakın filmde rol alan Özkul, televizyon dizilerine mesafeli durdu. ‘Uzaylı Zekiye’, ‘Ana Kuzusu’, ‘Şaban ile Şirin’, sanatçının yakın dönemde rol aldığı dizilerden birkaçı.
Özkul, ayrıca 1970’li yıllarda gazinolarda tek başına sahne aldı ve Zeki Müren gibi dönemin önemli assolistleri sahne almadan önce ‘stand up’ gösterileri sergiledi.
Tiyatro sahnelerinden "tesadüfen" film setlerine geçişi 40'lı yılların sonuna denk düşen Özkul, askerliğini yaptığı dönemde, "Vatan ve Namık Kemal" adlı filmde yönetmen asistanlığı yapan arkadaşı Sırrı Gültekin'i ziyaret için Yeşilçam'a gittiği birgün ilk defa bir filmde figüran olarak rol aldı.
Yeteneği Muhsin Ertuğrul’un gözünden kaçmayan Özkul, Küçük Sahne’de birçok başarılı oyunda yer aldı ve Küçük Sahne, genç oyuncunun kariyerinin yükselişinde bir dönüm noktası oldu.
1951 yılında Sadri Alışık, Nevin Akkaya, Şükran Güngör ve Cahit Irgat gibi güçlü oyuncularla, yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul’un yaptığı ve John Steinbeck’in aynı adlı romanından tiyatroya uyarlanan “Fareler ve İnsanlar”da oynadı. Özkul, Fareler ve İnsanlar’dan sonra Küçük Sahne’de, “Yarış”, “Onikinci Gece”, “Aşağıdan Yukarı” ve “Karışık İş” gibi başarılı oyunlarda da yer aldı.
70’li yıllara gelindiğinde, geniş bir oyuncu kadrosuna sahip, aile filmlerinde rol almaya başlayan Özkul, özellikle Adile Naşit’le iyi bir ikili oluşturdu ve bu ikili halk tarafından da çok sevildi kabul gördü.
Mavi Boncuk, Bizim Aile, Aile Şerefi, Gülen Gözler, Neşeli Günler, Gırgıriye ve Görgüsüzler filmlerindeki rolleriyle hafızalara kazınan Münir Özkul, kariyeri boyunca 200’den fazla filmde rol aldı.
Münir Özkul, dört kez evlendi ve ve bu evliliklerden üç çocuğu oldu.
Hayatının önemli bir bölümün alkolle savaşarak geçiren Münir Özkul, 1990’lı yılların ortasında tamamen alkolü bıraktı.
Sanatçı Suna Selen ile de evilik yapmıştı.
Kemal Sunal ve Metin Akpınar ile.
Kemal Sunal ile beraber.
Kızı Güner Özkul
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te İttifak Gazetesi sitemize
abone olun.