Yaşam

"Gemileri Yakarım Dilber" şarkısını söyleyen İnci Taneleri'ndeki Sincanlı Erkal kimdir?

BKM yapımı, Kanal D'de ilk bölümü yayınlanan İnci Taneleri dizisinde, "Gemileri Yakarım Dilber" şarkısını söyleyen Sincanlı Erkal, izleyenleri tarafından büyük ilgi topladı. Sincanlı Erkal olarak tanınan Erkal Sonel kimdir?

Abone Ol

Kanal D'de yayınlanan İnci Taneleri dizisinde, Gemileri Yakarım Dilber şarkısını söyleyen Sincanlı Erkal sevenlerinin büyük ilgisini topladı. İzleyenler ise onun aslında kim olduğunu merak etti. Sincanlı Erkal olarak bilinen Erkal Sonel, 1972 yılında Ankara'nın Sincan ilçesinde dünyaya geldi. Müzik sektöründe 26 yıldır aktif olarak yer alan sanatçı, ilk çıkışını 1998 yılında "Mecburum" adlı şarkısıyla gerçekleştirdi.

"Değirmenci Dayı", "Oda Yanıyo Buda Yanıyo", "Mümkünse Görüşmeyelim" ve "Benim Olsan" gibi hit şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesine ulaştı. 2023 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı ve başrolünde oynadığı "İnci Taneleri" dizisinin müziklerini üstlendi ve pavyondaki bir sazcı olarak da dizide yer aldı. Özellikle "Gemileri Yakarım" adlı şarkısıyla tanınan Erkal Sonel, 2024 itibarıyla 52 yaşında olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Geleneksel Ankara oyun havalarıyla tanınan sanatçı, Ankara'da yaşamakta ve çeşitli pavyonlarda sahne almaktadır.

Ayrıca, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde konserler vermektedir. Müzik kariyerine devam eden Erkal Sonel, yeni projeler üzerinde çalışmaktadır. Sosyal medya platformlarını aktif bir şekilde kullanan sanatçının Instagram hesabında 60 binden fazla takipçisi bulunmaktadır.