Güncel

Dünyanın en güzel 100 şehri açıklandı: Türkiye'de listede

Euromonitor International ve Lighthouse veri şirketinin ortaklaşa hazırladığı Seyahat İçin En İyi 100 Şehir Endeksi’ne göre, Fransa’nın başkenti Paris, 2023 yılında dünyanın en cazip seyahat şehri oldu. Paris, üçüncü kez listenin zirvesinde yer alırken, Avrupa şehirleri de endekste öne çıktı

Abone Ol

Endekste Avrupa hakimiyeti Endeks, turizm altyapısı, politikaları ve performansı, sürdürülebilirlik, ekonomik performans, sağlık ve güvenlik gibi kriterlere göre hazırlandı. İlk 10 şehirden yedisi ve ilk 100 şehirden 63’ü Avrupa’dan oldu. İkinci sırada Dubai, dördüncü sırada Tokyo ve sekizinci sırada New York gibi Avrupa dışı şehirler de yer aldı.

Madrid, Amsterdam, Berlin, Roma, Barselona ve Londra da ilk 10 içindeki diğer Avrupa şehirleri oldu 5. Türkiye’den ise İstanbul 23’üncü, Antalya 57’nci ve Muğla 93’üncü sırada yer aldı.

Madrid, Amsterdam, Berlin, Roma, Barselona ve Londra da ilk 10 içindeki diğer Avrupa şehirleri oldu5. Türkiye’den ise İstanbul 23’üncü, Antalya 57’nci ve Muğla 93’üncü sırada yer aldı.

Yeni girenler ve Asya’nın yükselişi Endekse bu yıl turizm performanslarını arttıran dört yeni şehir de girdi. Bunlar, Washington, Montreal, Santiago ve Vilnius oldu. Asya şehirleri de endekste güçlü bir şekilde temsil edildi. Singapur, Seul, Osaka ve Hong Kong, ilk 20’de yer alırken, İstanbul da uluslararası ziyaretçi sayısı açısından listenin başında yer aldı.

Dünyanın en iyi 100 şehri listesinin ilk 20'si şu şekilde... 20. Lizbon, Portekiz

1. Paris, Fransa 2. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri 3. Madrid, İspanya 4. Tokyo, Japonya

5. Amsterdam, Hollanda 6. Berlin, Almanya 7. Roma, İtalya 8. New York, ABD 9. Barselona, İspanya 10. Londra, İngiltere

11. Singapur 12. Münih, Almanya 13. Milano, İtalya 14. Seul, Güney Kore

15. Dublin, İrlanda

16. Osaka, Japonya 17. Hong Kong, Çin

18. Viyana, Avusturya 19. Los Angeles, ABD

Dünyanın en iyi 100 şehri listesinin ilk 20'si bu şekilde... 20. Lizbon, Portekiz