Güncel

Çıldır Gölü’nde atlı kızak sezonu erken başladı

Kars’ın Arpaçay ilçesinde bulunan ve Van Gölü’nden sonra Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük gölü olan Çıldır Gölü, soğuk hava nedeniyle kısmen buz tuttu. Gölün üzerinde atların çektiği kızaklarla gezinti yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler için hazırlıklar tamamlandı.

Abone Ol

11 Aralık’ta Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelecek olan misafirler, buz üzerinde atlı kızaklarla masalsı bir yolculuk yapma fırsatı bulacak. Kızakçılar, buzun 35 santim kalınlığa ulaştığı zaman atlı kızakların güvenli bir şekilde gezdirebileceğini belirtti.

Yunusun Yeri adlı işletmede atlı kızak hizmeti veren kızakçılar, kızakların bakım ve onarımlarını yaptı. Atların da beslenmesine özen gösteren kızakçılar, kızakları buz üzerine çıkardı. Kızakçı Ertan Daşdemir, “Kars’a gelen turistlere sıkıntısız hizmet vermek için kızaklarımızı hazırladık. Atlarımız da besidedir. Sezonu bekliyoruz” dedi.

Kars’ta son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle kısmen donan Çıldır Gölü’nde atlı kızak gezilerinin de geçen yıllara nazaran erken başlayacağı bildirildi. Yaklaşık 10 santim buz tutan gölün üzerine ilk kez çıkılan atlı kızaklar, dron ile havadan görüntülendi.

İHA