Beyni 4 gün içinde bitiriyor! Bu besinleri yediğiniz anda beyin hücreleri yavaş yavaş erimeye başlıyor
Nöroloji Akademisi yaptığı çalışmanın sonuçlarını açıklandı. Yapılan çalışmaya göre, yağlı ve şekerli gıdaların tüketilmesiyle beyin 4 gün içinde verimliliğini kaybediyor. İşte tüketmeden önce bir daha düşünmeniz gereken, beyni bitiren besinler...
Abone Ol
Nöroloji Akademisi yaptığı çalışmanın sonuçlarını açıklandı. Yapılan çalışmaya göre, yağlı ve şekerli gıdaların tüketilmesiyle beyin 4 gün içinde verimliliğini kaybediyor.
Kahvaltıda yüksek oranda yağ ve şeker içeren besinleri 4 gün boyunca tüketen katılımcılar üzerinde bir çalışma gerçekleştiren araştırmacılar, dördüncü gün sonunda bilişsel fonksiyonlarda belirgin bir yavaşlama tespit etti.
Oxford Üniversitesi'nde yapılan başka bir çalışmada ise, fazla miktarda yağ ve şeker içeren besinlerin tüketen kişilerin dikkat ve hafıza sorunlarında bozulma meydana geldi.
Araştırmalara göre, aşırı kilolu olmanın diyabet ve obezite riskini artırdığı bilinmekle birlikte, zayıf olmanın her zaman sağlıklı olduğu anlamına gelmediği ortaya çıktı. Zayıfsanız ancak beslenme rutininizde sağlıklı besinler yoksa ve egzersizden uzak bir yaşantınız varsa birçok kronik hastalığa yakalanma riskiniz artıyor.
Eatthis.com, insan sağlığına zarar veren 30 besini listeledi. 30 besinin içerisinde vücuda zarar veren maddelerin neler olduğu da açıklandı.
PATLAMIŞ MISIR
Zararlı İçerik: Trans Yağ
Patlamış mısır, içerdiği trans yağlar nedeniyle sağlık açısından çok tehlikeli. Trans yağlar, kandaki LDL (kötü) kolesterol seviyelerini yükseltip HDL (iyi) kolesterol seviyelerini düşürür. Bu durum, kişinin kalp damar tıkanıklığı ve dolayısıyla kalp krizi riskini artırabilir.
TAVUK NUGGET
Zararlı İçerikler: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenan
Tavuk nugget içinde bulunan bazı bileşenlerin, özellikle digliserid, Red #40 (gıda boyası) ve karajenan gibi maddelerin sağlık üzerinde potansiyel olumsuz etkileri olabilir. Gıda boyalarının bilişsel fonksiyonlar üzerindeki olumsuz etkileri, yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur. Ayrıca, DNA hasarına neden olabilen gıda boyalarının hafıza sorunlarına da sebep olduğu biliniyor.
BOL YAĞLI KIZARTMALAR:
Zararlı İçerik: Hidrojenize Edilmiş Yağ
Trans yağ asidi içeren besinler, vücuttaki kötü kolesterol düzeyini yükseltebilir. Trans yağlar, kalp krizi, obezite, kalp-damar hastalıkları ve kanser riskini artırabilir.
BEYAZ UN:
Zararlı İçerik: Klor Dioksit
Beyaz un kullanımı, vücut pH dengesini doğrudan etkileyebilen bir durumdur. Beyaz ekmek tüketimi, içerdiği klor dioksit nedeniyle bu dengeyi olumsuz yönde etkiler. Bu durum, sindirim sistemi sağlığını, enerji seviyelerini ve genel sağlığı önemli ölçüde etkiler.
CİPS:
Zararlı İçerik: Monosodyum Glutamat
Çoğunlukla lezzet artırıcı olarak kullanılan monosodyum glutamat, vücuda alındığında tükürük bezlerinin salgısını etkiler.
TATLANDIRICI:
Zararlı İçerik: Sukraloz
Sukraloz, hormon dengesini bozabilen bir madde olarak bilinir ve kilo sorunları başta olmak üzere birçok olumsuz etkiye neden olabilir.
BEYAZ ŞEKER:
Son yıllarda hızla artan obezitenin önde gelen nedenlerinden biri aşırı miktarda şeker tüketimidir. Şeker, aşırı tüketildiğinde karaciğer tarafından yağ olarak depolanmaya başlar ve bu durum karaciğerin normal işlevini bozabilir.
ŞEKERLEMELER:
Zararlı İçerikler: Yapay Boya, Aşırı Şeker, Doymuş Yağ
Sentetik gıda boyaları, özellikle DEHB (Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) gibi durumlarla ilişkilendirilmiştir. Bu boyaların aşırı tüketimi, bazı çocuklarda hiperaktivite belirtilerini artırabilir. Ayrıca, şekerlemelerin içerdikleri aşırı şeker miktarı ve doymuş yağlar, obezite, diş çürükleri ve genel sağlık sorunlarına yol açabilir.
TOFU:
Zararlı İçerik: Magnezyum Sülfat
Tofu yüksek miktarlarda tüketildiğinde böbrek hastalığı, kalp rahatsızlıkları, diyabet, mide problemleri ve şiddetli kabızlık gibi sorunlara neden olabilir.
SOSİS:
Zararlı içerik: Yüksek tuz, Orange B (gıda boyası)