Yaşam

Aşk-ı Memnu'nun Firdevs'i Nebahat Çehre 79 yaşında olmasına rağmen yıllara meydan okuyor!

79 yaşındaki usta sanatçı Nebahat Çehre, yıllara meydan okuyan güzelliği ve fiziğiyle hayranlarını büyülüyor. Duayen sanatçı, son paylaşımıyla sosyal medyanın gündemine oturdu. Aşk-ı Memnu dizisindeki Firdevs Yöreoğlu rolüyle akıllara kazınan Nebahat Çehre, gençlik iksiri içmiş gibi görünüyor.

Abone Ol

Türkiye’nin yaşlanmayan güzeli olarak anılan Nebahat Çehre, fit haliyle değme mankenlere taş çıkarıyor. Geçtiğimiz aylarda 34 yıl önceki hali ortaya çıkınca sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden olan Nebahat Çehre, şimdilerde daha genç gözüküyor.

Bir dönemin Türkiye Güzeli ve Aşk-ı Memnu, Haziran Gecesi ve Muhteşem Yüzyıl gibi en çok izlenen dizilerin gözde oyuncusu, kendine has tarzıyla da övgüleri topluyor.

Nebahat Çehre’nin son paylaşımı, takipçilerini hayran bıraktı. Usta oyuncu, spor şıklığıyla poz verdiği fotoğrafını “Yine akşam oldu” notuyla paylaştı.

Nebahat Çehre’nin son paylaşımı, takipçilerini hayran bıraktı. Usta oyuncu, spor şıklığıyla poz verdiği fotoğrafını “Yine akşam oldu” notuyla paylaştı.

Geçirdiği estetik operasyonlarla neredeyse 50’li yaşlarında görünen 79 yaşındaki Nebahat Çehre, daha önce verdiği bir röportajda güzellik sırrını açıklamıştı.

Nebahat Çehre, “Baktığın zaman geç bir yaş ama ben onu kabul etmiyorum.

Gençlere de ‘Yaşlılığı unutsunlar, yaşını güzel yaşamaya baksınlar’ tavsiyesinde bulunuyorum.

Her yaşın ayrı güzelliği var. Biz de bebek olduk, genç kız olduk. Bütün bunları yaşadık, dönem böyle dönecek.

‘Bu yaşlanmış’ diyen herkes bir gün yaşlanacak. Onun için bunlardan kurtulmak lazım.

Evet, ben yaş aldım, bayağı yaşım var. Bunun için de herhangi bir şey yaptığım yok. Biraz aile genetiğinde bu var. Hayata güzel bakmak var. Dostlarımı seviyorum, dostlarım beni seviyor. O motivasyon çok iyi geliyor. Yani yaşlanmanın üzüntüsünü çekmiyorum” demişti.

79 yaşındaki usta sanatçı Nebahat Çehre, yıllara meydan okuyan güzelliği ve fiziğiyle hayranlarını büyülüyor.

Duayen sanatçı, son paylaşımıyla sosyal medyanın gündemine oturdu.

Aşk-ı Memnu dizisindeki Firdevs Yöreoğlu rolüyle akıllara kazınan Nebahat Çehre, anne-kız ilişkisi, estetik ve pandemi döneminde yaptıkları hakkında konuştu.

Nebahat Çehre, anne-kız arasındaki doğru ilişkinin nasıl olması gerektiği sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Mümkün olduğu kadar arkadaş olmalılar ve anne kendi gençliğine dönüp ona göre karar vermeli. Tabii ki her anne veya her baba çocuğunu kendisi disipline eder. Fakat ben Nazım Hikmet’in bir lafını çok severim: ‘Babamdan ileri, doğacak çocuğumdan geriyim.’ Nesil çünkü değişiyor. Ama mümkün olduğu kadar arkadaş olursanız o çocuk eve geldiği zaman yaptığı şeyi açık açık size anlatır, bu cesareti ona veriyorsanız, onu tehlikeden korursunuz. Gerçi ben anne falan değilim, olmadım yani. Ama yeğenlerim var. Ben özel hayatımda biraz disiplinli bir kadınımdır.”

Nebahat Çehre, pandemi döneminde herkesin bir şeyler üretmenin peşine düştüğünü belirterek, kendisinin de mutfakta denemekten zevk aldığı şeyler olduğunu söyledi. “Yemekleri yardımcım yapıyor ama zeytinyağını, baharatları hepsini ben ayarlarım. O sadece soğanını falan keser. Yemeğe meraklı bir kadınım. Cheesecake, portakallı pastalar ve kekler yaptık” diyen Çehre, evinin ormanın içinde olmasının avantajını da anlattı.

“Alan o kadar büyük ki ben günde en az 4 kilometre yürüyüş yapıyorum. Bu bazen 6-7 kilometreye kadar çıkıyor. Her gün en az 10 bin adım atıyorum. Bunu her gün yapıyorum. Akşam 18.00’den sonra yürüyorum. Çok faydasını gördüm. Yemeklerle kısıtlamam kendimi, her şeyi yaptık. Bu yürüyüş çok faydalı geldi. Her yaşta sporu öneriyorum” dedi.

Nebahat Çehre, estetik konusunda herkesin bir şeyler söylediğini ancak kendisinin bunu saklama ihtiyacı duymadığını ifade etti.

“Ben hiç öyle bir şey duymuyorum. Ben yaptırdım, 12-13 sene oldu. Paris’te yaptırdım ve memnun kaldım. Çünkü her kadının belli yaşlarda çizgileri çıkar. Mutsuzluktan yaptırmadım ben, mesleğimden dolayı, ama sadece sanatçıların değil her kadının kendine bakması gerekiyor. ‘Ben erkeğim, kendime bakmam’ diye bir şeyi kabul etmiyorum. Her insan, kadın ya da erkek fark etmez, aynaya baktığı zaman kendini mutlu görmeli, kendinden memnun kalmalı. Karşı gelmiyorum ben, her türlü bakım olmalı. Ben botoks yaptırıyorum. Arada kendimi moralsiz görürsem cilt bakımı yaptırıyorum. Bunları ihmal etmesinler” diye konuştu.

Nebahat Çehre, paylaşımına “2023 Yılı Seni Yaşamamayı Dilerdim … 2024 Bütün Dünya’ya Sevgi Diliyorum” notunu eklemeyi ihmal etmedi. Usta oyuncunun sırt dekolteli paylaşımına adeta yorum yağdı. Takipçileri, Çehre’nin güzelliğine ve fiziğine övgüler yağdırdı. Bazıları da “Sen nasıl 79 yaşındasın?” diye hayretlerini dile getirdi.