Güncel

6 şubat depreminin izleri

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen il ve ilçelerde 6 Şubat 2023'ten önce çekilen kareler yer alan simge noktalar, depremin birinci yılında aynı açıdan yeniden fotoğraflandı.

Abone Ol

Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay'ın Antakya ve Kırıkhan ilçesi ile Malatya merkez ve Doğanşehir ilçelerini kapsayan 6 noktada fotoğraf çalışması yapıldı.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti.

Çalışma kapsamında, simge mekanların güncel durumu fotoğraflandı.

Hatay Devleti Millet Meclisi Binası, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, Antakya Protestan Kilisesi, Habib-i Neccar Cami, Antakya Tarihi Uzun Çarşı, Tarihi Antakya Belediye Binası, Malatya Yeni Cami, Adıyaman Saat Kulesi ve Adıyaman Belediye Binası gibi birçok yapı ve bölge fotoğraflanan yerler arasında bulunuyor.

Cep telefonu ekranına bir bölümü yansıtılan depremden önceki fotoğrafların, aynı açıdan geniş bir kadraj içerisinde yeniden çekilmesiyle oluşturulan çalışmada, tarihi yapı ve simgelerin hasar almadan önceki ve güncel durumları aynı karede yer aldı.

Çalışma, binlerce fotoğraf arasında tarama yapılarak yaklaşık 3 aylık bir sürede tamamlandı.

53 BİNDEN FAZLA CAN KAYBI Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran depremde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı.

Türkiye'nin uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm verdiği deprem sonrası 93 ülkeden arama kurtarma ekipleri bölgede çalışmalara katıldı.

120 bin kilometre karelik alanda 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiği depremler 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ile mahallede ağır yıkımlara yol açtı.

6 şubat depreminde yıkılan ibadethanelerden biri

İşte depremin ardından kalan izler