Şanlıurfa Birecik'teki düğünde maganda kurşunuyla 2 kişi yaralandı Şanlıurfa Birecik'teki düğünde maganda kurşunuyla 2 kişi yaralandı

İstanbul'un etkisi altına giren şiddetli fırtına, Zeytinburnu açıklarındaki "Kadriye Ana" isimli yakıt gemisini sürükleyerek karaya oturttu. Olay yerine sevk edilen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri, gemiyi geleneksel varagele yöntemiyle kurtarmak için çalışmalara başladı.

İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına, demirli duran "Kadriye Ana" isimli yakıt gemisini Zeytinburnu açıklarında yaklaşık 500 metre sürükleyerek karaya oturmasına neden oldu. 600 ton dizel yakıt taşıyan gemide bulunan 11 mürettebat, kurtarma ekiplerinin varagele yöntemiyle kısa sürede güvenli bir şekilde kurtarıldı.

Olay yerine sevk edilen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri, karadan kurdukları geleneksel varagele sistemini kullanarak gemide mahsur kalan mürettebatı kurtardı. Şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmazken, Kıyı Emniyeti ekipleri bölgede her türlü ihtimale karşı denizden iki römorkör ve acil müdahale gemisini hazır bekletti.

Geminin 79 metre uzunluğunda, 11.5 metre genişliğinde, bin 637 groston ağırlığında olduğu ve 600 ton dizel yakıt taşıdığı belirlendi.

Yaşanan olay sonrasında yapılan açıklamada, geminin durumunun hava koşulları göz önüne alınarak inceleneceği ve kurtarma çalışmalarının uygun hava koşullarının oluşmasının ardından gerçekleştirileceği bildirildi. Ayrıca, ilk incelemede çevre kirliliği veya akaryakıt sızıntısı tespit edilmediği belirtildi.

Kaynak: İHA