Sınırların 4'ü kapandı

Finlandiya Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Riikka Purra, dün Rusya sınırındaki 9 geçiş noktasından 4’ünün kapatılmasına karar verildiğini açıkladı. Bu kararın, 18 Kasım itibarıyla yürürlüğe gireceğini ve sınırın yaklaşık dörtte birinin kapatılması anlamına geldiğini söyledi.

İsrail ordusu, sınır bölgesinin Hizbullah tarafından 140 kadar roketle hedef alındığını duyurdu İsrail ordusu, sınır bölgesinin Hizbullah tarafından 140 kadar roketle hedef alındığını duyurdu

Sınırın tamamı kapatılabilir

Purra, Finlandiya’da yayın yapan Yle TV1 televizyon kanalındaki A-Talk programına katılarak, sınırın kapatılmasının sığınmacı akınını durdurmak için yeterli olmaması halinde daha ileri adımlar atmaya hazır olduklarını ifade etti. Purra, “Kapatma kararının sınırdaki durumu sakinleştirmeye yardımcı olamaması halinde bir sonraki adımı atmak için çok düşük bir eşiğimiz var. O adım da tüm doğu sınırını kapatmak ve sığınma taleplerini doğu sınırından uzakta yoğunlaştırmak.” dedi. Purra, bu kararın Avrupa Birliği (AB) ile uyumlu olduğunu ve AB’nin de Finlandiya’yı desteklediğini belirtti.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)