İran, Suriye'deki türbelere ziyaret için düzenlenen seferleri durdurdu İran, Suriye'deki türbelere ziyaret için düzenlenen seferleri durdurdu

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarının 13’üncü gününde, Filistin Ulusal Güvenlik Güçleri Komutanı Cihad Muhaisen’in Gazze şehrinin Şeyh Rıdvan mahallesinde bulunan evi hedef alındı.

Muhaisen’in evinde büyük bir patlama meydana geldi ve ev tamamen yıkıldı. Muhaisen’in ailesinden de şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.

Enkaz Altından Çıkarma Çalışmaları

Muhaisen’in evinin bulunduğu bölgede nüfusun yoğun olması nedeniyle, patlama sonrasında çok sayıda bina hasar gördü ve çevredeki insanlar da etkilendi. Görgü tanıkları, enkaz altından çıkarma çalışmalarının yetersiz olduğunu ve buldozer gibi araçların olmadığını söylediler. “Bizim eksiklerimiz var. Buldozer yok. Yaralıları, şehitleri enkaz altından çıkaramıyoruz” diyen bir görgü tanığı, yaşanan felaketi anlattı.

Gazze’deki Son Durum

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında 3 bin 785 Filistinlinin öldüğünü, 12 bin 493 kişinin de yaralandığını açıkladı. Gazze’de yaşayan yaklaşık 2 milyon insanın büyük bir kısmının temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve insani krizin derinleştiği belirtildi.

Kaynak: (İHA)