Spor

Filenin Efeleri, Japonya’ya yenildi

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde mücadele eden A Milli Erkek Voleybol Takımı, B Grubu’ndaki dördüncü maçında ev sahibi Japonya’ya 3-0 mağlup oldu. Bu sonuçla Filenin Efeleri, grupta üçüncü yenilgisini aldı ve olimpiyat şansını zora soktu.

Abone Ol

Filenin Efeleri, B Grubu’nda oynadığı dört maçta bir galibiyet ve üç mağlubiyet aldı. Türkiye’nin gruptaki tek galibiyeti, ilk maçta Sırbistan’ı 3-1 yendiği karşılaşma oldu. Türkiye, daha sonra Slovenya’ya 3-0, ABD’ye 3-1 ve Japonya’ya da 3-0 yenildi. Türkiye’nin gruptaki son üç maçı Finlandiya, Mısır ve Tunus ile olacak.

OLİMPİYATA GİDEBİLMEK İÇİN NE YAPMALI?

Olimpiyat Elemeleri’nde gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ülkeler, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde edecek. Türkiye’nin grupta şu anda dördüncü sırada olduğu göz önüne alındığında, kalan maçlarını kazanması ve rakiplerinin puan kaybetmesini beklemesi gerekiyor. Türkiye’nin olimpiyata gitme şansını arttırması için Japonya’nın en az bir maç daha kaybetmesi ve ABD ile Sırbistan’ın da puan kaybetmesi lazım.