Spor

Fenerbahçe, gruptan çıkmak için Spartak Trnava’yı ağırlıyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruptaki son maçında Slovakya temsilcisi Spartak Trnava ile karşı karşıya geliyor. Sarı-lacivertliler, bu maçı kazanarak gruptan çıkmayı ve liderliği garantilemek istiyor.

Abone Ol

Grupta kritik durum

Fenerbahçe, H Grubu’nda 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 9 puanla ikinci sırada bulunuyor. Grup lideri Ludogorets de aynı puana sahip. Üçüncü sıradaki Nordsjaelland ise 7 puanla Fenerbahçe’nin ardından geliyor. Spartak Trnava ise 1 puanla son sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, bu maçı kazanması halinde gruptan çıkmayı garantileyecek. Ayrıca Ludogorets-Nordsjaelland maçının sonucuna göre grup liderliği de elde edebilecek. Fenerbahçe’nin berabere kalması veya yenilmesi durumunda ise diğer maçın sonucuna bağlı olarak gruptan çıkma şansı değişecek.

Az rotasyonlu kadro

Fenerbahçe, bu maça diğer karşılaşmalara göre daha az rotasyonlu bir kadro ile çıkacak. UEFA listesinde yer almayan isimlerin yanı sıra sakatlıkları bulunan Becao ve Zajc forma giyemeyecek. Serdar Aziz de kulübede olacak. Forvette Dzeko yerine Batshuayi’nin oynaması, savunmada Alexander Djiku-Jayden Oosterwolde ikilisinin görev alması bekleniyor. Crespo’nun da dinlendirileceği ifade ediliyor.

Fenerbahçe, gruptaki ilk maçta Spartak Trnava’yı deplasmanda 2-1 mağlup etmişti.

Muhtemel 11’ler: Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Djiku, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Batshuayi. Spartak Trnava: Takac, Kostrna, Kosa, Djuric, Mikovic, Prochazka, Bainovic, Bernat, Stefanik, Ofori, Duris.