Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde altıncısı düzenlenen Kanarya ve Kafes Kuşları Festivali, kuşseverleri bir araya getiriyor. Festivalde, çeşitli türden kuşlar sergileniyor, kafes ve yem satışları yapılıyor. Festival, 3 Aralık’ta Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Kuş meraklıları Samsun’dan geldi

Festivale Samsun’dan katılan Arif Ceylan, kanarya merakı nedeniyle kuş pazarlarını ve yarışmalarını takip ettiğini söyledi. Ceylan, “Hem arkadaşları, eşi, dostu görüyoruz hem de kuşları değerlendiriyoruz, pazarlıklarımızı satıyoruz. Burası güzel, şirin de bir yer. İstanbul’un da acemisi değilim, hem kuşlarımı satıyorum hem de eşi, dostu gördüm. Muhabbet, sohbet ediyoruz. Her şey güzel şimdilik” dedi.

Küçük kuşsever: “Anne, kuşlar ilgini çekti mi, alalım mı?”

Kuşları çok sevdiğini söyleyen Meryem Sukeyna Altunkanat ise, özellikle kanaryaların ilgisini çektiğini belirtti. Altunkanat, “Anneme söylüyorum, izin vermiyor. Bayağı kuş var, çok eğleniyorum. Bir yandan da anneme ‘anne, kuşlar ilgini çekti mi, alalım mı’ falan diyorum” şeklinde konuştu.

Maltepe’de otomobil motosiklete çarptı: 1 ağır yaralı Maltepe’de otomobil motosiklete çarptı: 1 ağır yaralı

Ödül töreni yarın yapılacak

Böyle bir organizasyonda çok keyifli olduğunu söyleyen Oğuz Ertop ise, İstanbul’da bu sene hiç yarışma olmadığını, bu yarışmanın burada yapılmasının ayrı bir güzellik olduğunu ifade etti. Ertop, “Gayet güzel bir yarışma da geçiyor. İçeride renk kulübünün yarışması var. Her ırkın kendi renk, desenlerine göre onların uzman hakemleri var, onlar geliyorlar. Sırtındaki desenler, vücudunun uzunluğu, ayak yapıları, kanatlarının uzunluğu, kuyruklarının düzgünlüğü. Bunlara göre puan kriterleri var. Puanlıyorlar 90 üzerinden, genelde en yüksek puanı 94 olarak veriyorlar. Bütün birinciler kategorilerine göre belirlendi. Çok güzel 

Kaynak: İHA