Ekonomi

Evde yılbaşı kutlamanın maliyeti ne kadar? Çok cep yakacak

Yılbaşı kutlamalarında kullanılan yapay çam ağaçları, süs eşyaları ve Noel Baba şapkaları gibi ev dekorasyonları geçen yıla kıyasla yüzde 50'den fazla bir maliyet artışıyla karşı karşıya. Yılbaşı ağaçları, süslemelerle birlikte düşünüldüğünde, fiyatları 1200 liradan başlayıp 22.500 liraya kadar çıkabiliyor.

Abone Ol

Yılbaşını evde kutlama planları yapanlar, ev dekorasyonunda öncelikli tercihlerini yapay çam ağaçlarından yana kullanıyor. Bu yıl evde yılbaşı kutlaması yapmayı düşünenler, hediyelik eşya satan mağazalar ve online alışveriş sitelerine büyük ilgi göstermekte.

Yapay çam ağaçları ve süslemeleri arasında yıldızlar, renkli küreler ve hediye paketleri en popüler ürünler arasında yer alıyor. Evde yılbaşı eğlencesini artırmak isteyenler ise Noel Baba kostümleri, şapkaları ve sakallarına ilgi gösteriyorlar. Mağazalarda yapılan alışverişlerde, Noel Baba kostümleri, şapkaları ve sakalları ile yapay çam ağaçlarının süslemelerinde kullanılan yıldızlar ve renkli kürelerin satışında son bir haftada belirgin bir artış yaşandı.

Yapay çam ağaçlarının fiyatları ise 180 santimetrelikler 1500 liradan başlayıp 210 santimetrelikler 2.250 liraya ve 3 metrelikler 6.000 liraya kadar çıkabiliyor. Bu ağaçlar tercihe bağlı olarak 9.000 liraya kadar çıkabiliyor. Süslemelerde sıkça kullanılan 12'li çan 50 lira, 4'lü melek 75 lira, 4'lü süs çizme 125 lira iken, 6'lı top 55 lira, 6'lı fiyonk 60 lira, ağaç tepeliği 45 lira ve LED ışıklar ise 100 liradan satılıyor. Yapay çam ağaçlarıyla birlikte süslemelerin fiyatları geçen yıla göre yüzde 50'den fazla artmış durumda.

Evde hazırlanacak yapay yılbaşı ağacının maliyeti süslemeler dahil 1200 lira ile 22.500 lira arasında değişiklik gösteriyor. Süslemeler arasında en popüler olanlar arasında Noel Baba maketleri, renkli toplar, çok sıralı ışıklar, yıldızlar, renkli küreler, çam dalları ve çelenkler bulunuyor.

Noel Baba şapkası geçen yıl 15 lirayken, bu sene 60 liraya yükselmiş durumda. Çocuklar için Noel Baba kostümleri ise 375 liradan satılırken, yetişkinler için fiyatlar da artmış. Geçen sene yetişkin kostümleri 350 lira iken, bu sene 650 lira olarak satışa sunuluyor. Noel Baba sakalı da talep gören ürünler arasında; geçen sene 40 lira olan fiyatı bu sene 50 liraya çıktı.