Güncel

Eski Diyanet İşleri Başkanından üzücü haber geldi! Lütfi Doğan yaşamını yitirdi

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan, uzun bir süredir tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Abone Ol

Tedavi Süreci ve Vefat

Mynet'in haberine göre; Doğan, 93 yaşında hayatını kaybetti. Habere göre, sabah saatlerinde vefat eden Doğan, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Gümüşhane'nin Köse ilçesinde 1930 yılında doğan Lütfi Doğan, Kur'an-ı Kerim'i babası Mehmet Fehmi Efendi'den öğrenerek hafızlığını tamamladı. İlk, ortaokul ve lise eğitimini dışarıdan tamamlayan Doğan, dinî ilimleri öğrenmek üzere çeşitli ilim adamlarının yanında eğitim aldı. Doğan, askerlik dönüşü Gümüşhane'nin Özcan Mahallesi'nde imam hatip olarak göreve başladı. 1954'te Diyanet İşleri Başkanlığı müftülük imtihanını kazanarak çeşitli şehirlerde müftülük, müftü yardımcılığı ve vaizlik görevlerinde bulundu.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden birincilikle mezun olan Doğan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı vekaleten yaptığı görevin ardından, Milli Görüş hareketinin öncülerinden Necmettin Erbakan'ın daveti üzerine siyasete atıldı. Milli Selamet Partisi'nden (MSP) 1973-1980 arasında Erzurum Senatörü olarak görev yaptı.

Tutukluluk ve TBMM Üyeliği

1980 askeri darbesi döneminde Kirazlıdere Tutukevi'nde 8 ay tutuklu kalan Doğan, 1991'den itibaren üç dönem Gümüşhane Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev aldı.

Doğan, 1987'de kurulan İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY)'nın Mütevelli Heyeti Başkanıydı. Vakfın Keçiören ve Balgat'taki müesseselerinde, yaşına rağmen eğitim faaliyetlerine devam etmekteydi.

Taziyeler ve Mesajlar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eski Diyanet İşleri Başkanlarımızdan, Milli Görüş hareketinin öncülerinden, değerli büyüğümüz, muhterem Lütfi Doğan hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve talebelerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadesini kullandı.