Kültür - Sanat

Ersin Nazif Gürdoğan İstanbul’da vefat etti

İttifak gazetesinin değerli yazarlarından Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan İstanbul’da vefat etti. AK Parti'nin kurucuları arasında bulunan Gürdoğan bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Abone Ol

Mehmet Zahid Kotku Hoca'yı anlattığı 'Görünmeyen Üniversite' kitabıyla tanınan ve bir süredir sağlık sorunlarından dolayı tedavi gören Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Merhum Gürdoğan’ın cenaze namazı bugün öğle namazına müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak. Ardından memleketi Eskişehir'in Mihalıçcık ilçesine bağlı Yunus Emre'de toprağa verilecek.

Değerli yazarımız merhum Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan’a rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. İTTİFAK GAZETESİ

Gazeteci-Yazar İttifak Ankara Temsilcisi Mehmet Poyraz, İttifak İmtiyaz Sahibi Recep İncecik, Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan ve Telif Hakları Derneği Başkanı İttifak Yazarı Sosyolog Cafer Vayni.

Ersin Nazif Gürdoğan, İttifak İmtiyaz Sahibi Recep İncecik, İttifak yazarları Mehmet Poyraz, Cafer Vayni, Müzeyyen Hülya Günay ve Gazeteci Yazar Fikri Akyüz ile beraber.

Ersin Nazif Gürdoğan'ın hayat öyküsü

Ersin Nazif Gürdoğan, 1945 yılında Eskişehir'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İşletme İktisadı Enstitüsü'nün uzmanlık programını 1968 yılında tamamladı. 1975'te doktor, 1987'de doçent ve 1994'te profesör oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda 1968 yılından 1972 yılına kadar uzman olarak çalıştı. Erzurum Üniversitesi'nde başlayan akademik çalışmaları, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinin, İşletme Bölümü öğretim üyesi olarak devam etti, yurt içinde ve yurt dışında üniversitelerde dersler verdi. Çeşitli kurum ve kuruluşlarda yöneticilik yapan Gürdoğan, Mavera Dergisi'nin kurucuları arasında yer aldı.

Akademik eserleri yanında çağdaş dünyayı anlamaya yönelik eserleri yayınlandı. Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, tüm söyleşilerinde, konferanslarında ve seminerlerinde dil konusuna ayrı önem verir. Yazılarında da buna dikkat çeker. ''Gül alırlar, gül satarlar, gülden terazi tutarlar'' diyen Gürdoğan akademik ve kitap çalışmalarına devam etmekte, köşe yazarlığı yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Gürdoğan, İngilizce bilmektedir.

4 Haziran 2023'ten itibaren ittifakgazetesi.com'da yazmaya başlayan Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan 20 Ağustos 2024 günü İstanbul’da vefat etti.

Ersin Nazif Gürdoğan son yolculuğuna uğurlandı Ersin Nazif Gürdoğan son yolculuğuna uğurlandı

Erdoğan'dan Ersin Nazif Gürdoğan için taziye mesajı Erdoğan'dan Ersin Nazif Gürdoğan için taziye mesajı