Erol Demir ile tanışmamızı 2008 yılında şimdi Kırklareli Ü niversitesi`nde görev yapan, sevgili Yard. Doç. Dr. Ali KURT sağlamıştı. Sultanahmet`te, Kızlarağası Medresesi`nin önünde ilk defa konuşmuştuk. Gölcük`ten, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atanmıştı. O gün konuştuk ve kaynaştık. Sonra Bakırköy İlçe MEM`ne şube müdürü olarak atandı. Ben de Bakırköy`de görev yaptığım için daha da yakınlaştık. 
Erol Demir derdi olan bir arkadaştı. Pratik, seri, sistematik ve sorunları en kısa ve kestirme yoldan çözme kabiliyetine sahipti. Dosyalama ve arşiv yönü de iyi idi..
Uzun zamandan itibaren de yazılar yazıyordu. Gölcük`te bir gazetede haftalık olarak yazmaya başladığı nitelikli yazılarının bir kısmını okuduğumda kesinlikle yayınlanması gerektiğini ısrarla birkaçdefa vurguladım. 'Altın Bilezik' ismiyle bu yazılar kitap olarak yayınlandı. Bu kitabında öğretmenlik ve idarecilik hayatı boyunca edindiği deneyimleri, analiz ve değerlendirmeler ile mesleki eğitime ve önemine vurgu yapıyordu.
Erol Demir, bana göre Türkiye de mesleki eğitimi, sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi bilenlerin başında gelmektedir. Ancak ülkemiz birçok değerden istifade edemediği gibi maalesef onun da bilgi ve tecrübelerinden yeterince faydalanamamıştır.
Erol Demir, geçtiğimiz aylarda ikinci kitabını 'Mesleğim Hayatım' ismi ile yayınladı. Dahi Yayıncılık tarafından yayınlanan kitap yine önemli bilgiler içermektedir. Seçtiğimiz meslek bizim hayatımız olmaktadır. Yine seçtiğimiz ve yaptığımız meslek ev ve arkadaş hayatımızla ilişkilerimizi de etkilemektedir. Hayat denen yolculuğumuzda en çok zamanımızın geçtiği yer genellikle işimiz, mesleğimiz ve iş hayatımızdır. Dolayısıyla mesleğimiz ve işimiz çok çok önemlidir.
Doğru ve isabetli okul-meslek seçimi yapmak sadece kariyerimizi değil hayatımızın kararlarını da vermektir. Bunu kişiliğimize, ilgilerimize ve yeteneklerimize uygun başarmak için neler yapmalıyız? sorusuna 'Mesleğim Hayatım' adlı kitabında cevap vermeye çalışılmaktadır.
Kitabın ismi de içeriğiyle uyumlu ve kitabı tanımlamaktadır. Muhtevasını da 'Meslek' ve 'Hayat' kavramları oluşturmaktadır. Yazarın ilk kitabında yer alan ve kitabına da ismini veren 'Altın Bilezik' makalesinde olduğu gibi ikinci kitabı da 'Mesleğim Hayatım' da ilk makalenin başlığından ismini almıştır. Bu makalesinde yazar, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanmış aynı isimli web sitesinde çocukların, öğrencilerin ve gençlerin meslekler, tercihler ve gelecek adına ihtiyaçduyacağı ve merak edeceği tüm bilgileri bulabilecekleri portalı tanıtmaktadır.
Kitap, eğitim alanında elli iki ayrı başlıkta makalelerden oluşan araştırma, değerlendirme, bilgilendirme, analiz, tespit ve önerilerde bulunmaktadır. Eğitim kümesi içinde özellikle mesleki eğitimdeki güncel gelişmeleri ve devletin bu konudaki yaptığı düzenlemeleri de işlemektedir. 
'Mesleğim Hayatım' kitabının arka kapağında ilk kitabı 'Altın Bilezik' hakkında okurlarınca sosyal medyada paylaşılan yorumlardan oluşan bir seçkiye yer verilmiştir. Bu yorumların burada değil de 'Altın Bilezik' in sonraki baskılarına konulmasının daha yerinde ve isabetli olacağı kanaatindeyim.
Erol Demir kitabın önsözünde, mesleğinde edindiği ve kırk yıla yakın tecrübelerini ortaokul son sınıftan başlayarak üniversite bitirmiş gençlere, velilere, esnaf ve zanaatkarlara faydası olacağını düşünerek okuyuculara sunduğunu belirtmektedir.
Kitapta yer alan bazı yazıların alıntılar, dipnot ve kaynakça ile zenginleştirilmesi yazarın alanın literatürü de takip ettiğini göstermektedir. 
Kitapta işledikleri konulara göre 'yurtdışında farklı ülkelerden izlenimler, başarılı projeler, eğitimde yayınlanmış çeşitli raporların değerlendirilmesi, eğitime adanmış bir hayat hikâyesi, mesleki eğitimde farklı dünya uygulamaları, mesleklerin ve bölümlerin tanıtılması, Türk havacılık ve uçak sanayisi, lisede başlayan hikâye ve üniversiteli gençlerin başarılı girişimleri, Ömer Seyfettin`den meşhur Altın Bilezik gibi kitapların/filmlerin analizi, gençler ne düşünüyor ve istiyor, öğrenci sağlığı, okul güvenliği, rehberlik ve denetim, mesleki tanıtım rehberlik ve yönlendirme, meslek seçimi, yazarlar ve öğretmenler, Türk-İslam ve Batı felsefelerinde eğitim' başlıkları altında bölümlenmiş makaleler bulunmaktadır. 
Bir milyonu aşan eğitim çalışanı içinde emekli olmadan alanında yapılanları takip edip analiz eden ve olumlu önerilerde bulunanların sayısı sınırlıdır. Yazar bu az sayıda uzman eğitimciden biri olması yanında mesleki eğitime farklı bir bakışla yeni bir model ve yaklaşım önerisinde bulunurken mevcut sistem içindeki sorunlara çözüm önerileri de sunmaktadır. Aslında yazılarında belirttiği gibi yazarın fikirleri, başta sektörün temsilcileri, meslektaşları ve öğrenciler-velilerle  (yaptığı anket ve araştırmaları göre) örtüşmektedir.
Meslek seçimi, tüm insanlar için çok önemli bir karardır. Bireylerin bu kararı vermeden önce Erol Demir`in 'Mesleğim Hayatım' isimli bu önemli eserini de okumalarının faydalı olacağını düşünüyorum.
Erol Demir`in derdi kanaatimce, 'Altın Bilezik' ve 'Mesleğim Hayatım' isimli eserleri ile sona ermeyecek. Özellikle mesleki eğitim konusunda alana katkı sağlayacak başka eserler de üreteceğine inanıyoruz.