Siyaset

Erken seçime kapıyı kapatan Erdoğan: Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye'nin önceliğidir

Kabine Toplantısı sonrası erken seçim ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli bir mültecinin Kayseri'de 7 yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği haberi sonrası çıkan olaylar ve Suriye'de Türk bayrağı yakılan olaylar hakkında da açıklamalar yaptı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kayseri'de son derece rezil bir olay üzerinden bir kaos oyunu yazıldı. Ne biz ne Suriyeli kardeşlerimiz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Vandallığa ve ırkçılığa boyun eğmeyeceğimizi söylemek istiyorum. Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye'nin de önceliğidir. Çünkü biz terör örgütlerinin cirit attığı değil, güçlü bir Suriye istiyoruz. Bunun için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa görüşmekten imtina etmeyiz. Türkiye dostlarını yarı yolda bırakan bir devlet değildir.

Kayseri'de son derece rezil bir olay üzerinde bir kaos oyunu yazıldı. Bölücü terör örgütü artıklarıyla kotarılan oyunu kimin yazdığını iyi biliyoruz. Ne biz ne Suriyeli kardeşlerimiz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Vandallığa ve ırkçılığa boyun eğmeyeceğimizi söylemek istiyorum. Kimse kendine polisin hakimin yerine koyamaz. Ortalığı yakıp yakan 474 provakatör gözaltına alındı. Suriye'nin kuzeyindeki kışkırtmalara gerekli müdahalelerde bulunuldu. Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz. Fitne teşebbüsleri bir kez daha boşa çıkmıştır.

Hangi kirli ellerin bu işlerin arasında olduğunu mutlaka ortaya çıkaracağız. Türkiye'nin Suriye'deki mevcudiyeti bir teröristan kurulmasında en büyük engeldir. Onları rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Bölücü terör tehdidi ortadan kalkarsa biz de üzerimize yaparız.

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, kimsenin egemenliğinde de gözümüz yok. Biz yalnızca bölücü niyetlere karşı vatanımızı koruyoruz ve koruyacağız.

Sığınmacılar konusunu ön yargılar, korkular temelinde değil ülkemizin, ekonomimizin gerçekleri temelinde akılcı, vicdani bir çerçevede çözüme kavuşturacağız.

Suriyeli kardeşlerimizin onurlu geri dönüşlerini hep tevşik ettik. Suriye'nin kuzeyinde, bölücü terörden arındırdığımız yerleşim yerlerine 670 bin kişi geri döndü. Projeler tamamlandığında buna 1 milyon kişi daha eklenecek. Suriye'de huzur ortamı yükseldikçe geri dönüşler de artacak. 

İSRAİL'İN SALDIRILARI

Batı dünyası destek verdikçe Netanyahu'nun işgal politikasına devam edeceği anlaşıyor. Türkiye olarak ilk günden beri buna dikkat çekmekteyiz. Gerek İran'daki füze gerilimi, gerek İsrail'in Lübnan'a saldırıları bizi haklı çıkardı. Lübnan'a yönelik saldırıların, tehdit dilinin artması, bölgemizin geleceği adına bizi ciddi manada endişelendirmektedir.

Karşımızda aklını ve vicdanını kaybetmiş bir katil var. Netanyahu yönetimindeki İsrail saldırganlığı durdurulmadıkça Türkiye dahil bölgedeki hiçbir devlet emniyette güvende değildir.

ERKEN SEÇİME KAPILARI KAPATTI

Erken seçim tartışmaları muhalefet tarafında kızın iç savaşın dışa yansımasından ibarettir. Hiçbir temeli olmayan, sahte gündemlerle muhalefet kendi içindeki 'bilek güreşini' perdelemeye çalışmaktadır.

Önümüzde, Parlamento ve Cumhurbaşkanlığında 4 yıllık, yerel yönetimlerde 5 yıllık seçimsiz dönem var. Herkes planını, programını buna göre yapmalı.