Ticaret Bakanı Bolat otomotiv ve emlak sektörü hakkında açıklamalar yaptı Ticaret Bakanı Bolat otomotiv ve emlak sektörü hakkında açıklamalar yaptı

Son 20 yılda engelli istihdamı dikkate değer bir biçimde artarak 12 katına çıktı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ile birlikte 68 bin 108 engelli birey, kamu kurumlarına atanarak istihdam edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engellilerin sosyal ve ekonomik hayata aktif katılımlarını sağlamak adına önemli adımlar attı.

Ülke genelinde 134 gündüzlü bakım ve rehabilitasyon merkezi aracılığıyla, engelli bireylerin öz bakım ve sosyal becerilerini geliştirmeleri için destek veriliyor; ayrıca, engelli yakınlarına terapi desteği sunuldu.

Bu süreçte, evde bakım yardımı, gündüz bakım hizmetleri ve umut evleri gibi farklı alanlarda 560 binin üzerinde aileye nakdi yardım sağlandı. Ayrıca, 60 binin üzerinde engelli birey kamu memuru olarak istihdam edildi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli, yaptığı açıklamada, "Şu anda 60 binin üzerinde engelli bireyimiz kamu kurumlarında memur olarak istihdam edildi. Ayrıca, 107 kamu ve 300'ün üzerinde özel bakım merkezinde bakım hizmetleri sunuyoruz. Tüm bu hizmetler ücretsiz olarak sağlanıyor." ifadelerini kullandı.

Engellilerin şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanmalarının yanı sıra Otizm Eylem Planı kapsamında ailelere danışmanlık hizmeti sunulacak. Ceceli, "Engelli çocuğu olan ailelere bir sosyal hizmet danışmanı atanacak ve bu danışman, ailelere rehberlik edecek." şeklinde konuştu.

Ayrıca, bakım altındaki engelli bireylerin sporla rehabilitasyonu için bir çalışma başlatıldı. Ceceli, "Engellilerin spora olan yatkınlıklarını tespit etmeye çalıştık. Bu çalışma sonucunda, olimpik sporcuların yetişebileceğini düşünüyoruz çünkü paralimpik sporcularımızın başarıları buna işaret ediyor." açıklamasını yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ