Eğitim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından NÖHÜ’ye ’Üstün Başarı Belgesi’ verildi

Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda (ÜNVER-2) 208 üniversite arasında birincilik başarısına imza atan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne (NÖHÜ); şimdi de sürdürdüğü başarılı enerji verimliği çalışmaları sayesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ’Üstün Başarı Belgesi’ verildi.

Abone Ol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2019/18 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında aldığı enerji verimliliğine ilişkin tedbirler sayesinde 2019-2023 döneminde yüzde 16 ve üzeri enerji tasarrufu sağlayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ’Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi’ne layık görüldü. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi özellikle son iki yıldır yaptığı çalışmalarla altyapı eksikliklerini giderme ve yenileme bakımından ısıtma ve soğutma sistemlerine ait boru ve kanallarını ısı kaybını en aza indirecek şekilde geliştirirken, birçok binada ise kazanları yoğuşmalı kazanlarla değiştirdi. Kampüs alanındaki sokak armatürleri yerine led armatürlerinin kullanıldığı üniversitede ayrıca lambalara sensörler de takılarak gereksiz kullanımın önüne geçildi. Yine enerji tasarrufunu optimum düzeye çıkarmak amacıyla üniversitenin Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı binasındaki koridor aydınlatmaları ve çeşitli alanlar için darbe anahtarı ve zamanlayıcı otomasyon uygulanarak gruplama yapıldı. Böylece Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu ve benzeri uygulamalarla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen ’Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesini’ almaya hak kazandı.

“Üstün Başarı Belgesi, Birincilik Başarımızı Taçlandırdı”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; üniversitenin yaklaşık üç yıldır ulusal enerji politikaları doğrultusunda fiziksel ortamlarında uyguladığı ’Enerji Verimliliği’ projelerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda (ÜNVER-2) birinci olduğunu hatırlatarak; “Yine bakanlığımız tarafından verilen bu Üstün Başarı Belgesi, birincilik başarımızı taçlandırdı" dedi. Üniversitenin sürdürülebilir ve doğa dostu yeşil kampüs çalışmalarının kararlılıkla süreceğinin altını çizen Rektör Uslu; "2024-2028 Stratejik Planı’mız çerçevesinde enerji tasarrufu ve verimliliği alanında belirlediğimiz hedeflerde şimdiden çok öndeyiz ve bu hususta hedeflerimize ulaşarak hem ulusal hem de uluslararası ölçekte daha da fazla ses getiren başarılara imza atacağımızdan eminim. Bu başarıda emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyor, her bir mesai arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.