Hamas lideri Sinvar öldürüldü mü? Hamas lideri Sinvar öldürüldü mü?

Endonezya’nın Sumatra şehrindeki Merapi Yanardağı volkanik hareketlilik gösterdi. Ülkedeki Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezinden yapılan açıklamada, Merapi Yanardağı'nın yaklaşık 3 kilometre yüksekliğe kül püskürttüğü, sıcak kül bulutlarının ise kuzeye ilerlediği bildirilmişti.

3 Aralık 2023 Pazar günü patlayan yanardağ ile ilgili yapılan ilk açıklamada, patlama sonrası can veya mal kaybı olmadığı kaydedilmiş, çevre sakinleri, volkan kraterine yaklaşılmaması ve lav tehlikesi konusunda uyarılmıştı. Yetkililerin, Ocak ayından bu yana aktif olan Merapi Yanardağı'nı, hareketliliklerin artması nedeniyle birkaç haftadır "yakından takip ettiği" ifade edilmişti.

"Pasifik ateş çemberi" deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya'da 130 aktif yanardağ bulunuyor.

Rus resmi haber ajansı TASS’ın yerel arama ve kurtarma ekibi sözcüsüne dayandırılan haberine göre, Endonezya'daki yanardağ patlamasında 11 kişinin öldüğü, 12 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre kayıp olan kişi dağcı ve Endonezyalı kurtarma ekipleri, Sumatra'daki Merapi Yanardağı'nın patlaması sonrasında 11 dağcının cesedini buldu.

Bir kurtarma yetkilisi, yanardağda üç kişinin canlı bulunduğunu ve en az 12 dağcının hâlâ kayıp olduğunu söyledi. Başka bir yetkili ise kayıp sayısını 22 olarak açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ