Başkent Ankara'nın önemli ilçelerinden CHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun yönetimindeki bu karar, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine karşı halkın destansı direnişinin 8. yıl dönümünde tepki çekti.

15 Temmuz’da 251 vatandaşın şehit olduğu ve 2,700’den fazla kişinin gazi olduğu bu olay, yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anılırken, Etimesgut Belediyesi’nin bu kararı dikkat çekti.

15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ YAPMAMA KARARI

Etimesgut Belediyesi, 2 Temmuz’da Zumba Festivali ve 20 Temmuz Dünya Satranç Günü için etkinlikler düzenlerken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için etkinlik yapmama kararı aldı. CHP’li belediye meclis üyeleri, Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceği gerekçesiyle 15 Temmuz önergesini reddetti. Bu karar, AK Partili meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Red cevabında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri" Valilik ve Kaymakamlık tarafından düzenleneceğinden, belediye tarafından herhangi bir etkinlik yapılmayacağı belirtildi.

İstanbul Ticaret Borsası’na ait atıl durumdaki binanın yıkımına başlandı İstanbul Ticaret Borsası’na ait atıl durumdaki binanın yıkımına başlandı

ETİMESGUT'TAKİ DİRENİŞ

Darbe girişimi sırasında, darbeci generaller Etimesgut Zırhlı Birliklerden mühimmat yüklü zırhlı araçları çıkarma emri vermişti. AK Parti Genel Merkezi ve Jandarma Genel Komutanlığı bölgesine gönderilen iki tank, vatandaşların direnişi nedeniyle geri dönmek zorunda kalmıştı. Bu olay sırasında bir vatandaş şehit olmuş, yedi vatandaş gazi olmuştu. Etimesgut halkının bu direnişi, meclis kararıyla anılmadığı için tepki topladı.

ÜCRETSİZ SPOR KURSLARI ÜCRETLİ YAPILDI

Geçtiğimiz ay, Eski Belediye Başkanı Enver Demirel döneminde ücretsiz olarak sunulan spor salonu hizmeti, CHP’li Erdal Beşikçioğlu’nun başkanlığı döneminde aylık 750 Türk Lirası aidatla ücretli hale getirilmişti. Halk Eğitim Merkezi ve İl Spor Müdürlüğü, bu hizmetin ücretsiz olması gerektiğini belirterek projeye tahsis ettiği antrenörleri geri çekmişti.

Etimesgut Belediyesi’nin aldığı bu karar ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından da tepki gördü.

Kaynak: HABER MERKEZİ