Dünya

Durmuyorlar! İsrail, hastaneleri boşaltın dedi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzey bölgesinde bulunan 20 hastanenin tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi. Ancak, uyarılara rağmen 4 hastane tahliye işlemine itiraz ederken, 6 hastane tahliye sürecini başlatmış durumda. Bu durum, BM ve uluslararası kuruluşlar tarafından Gazze'deki insani krize dikkat çekmek amacıyla kullanılıyor. Gazze'de yaşanan insani kriz, İsrail'in hava saldırıları ve ablukası nedeniyle daha da kötüleşiyor. Daha önceki İsrail saldırılarında, bir hastane binlerce kişinin y

Abone Ol

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzey bölgesinde bulunan 20 hastanenin boşaltılması gerektiği yönünde bir uyarıda bulundu. İsrailli güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, bu uyarı sonucunda 6 hastane tahliye işlemlerine başladı, ancak 4 hastane bu talebi reddetti. Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kuruluşlar, Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krizin, İsrail'in son iki haftadır devam eden bombardıman ve süren abluka nedeniyle daha da derinleştiğine dikkat çekiyor. Önceki İsrail saldırılarında bir hastane, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

17 Ekim'de Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen İsrail saldırısında, maalesef 471 kişi hayatını kaybetti ve 342 kişi yaralandı, bunlardan 28'i ağır durumdaydı.

İsrail ordusu, dün de Gazze'nin güneyinde bulunan Kudüs Hastanesi'nin "bombalamaya hazırlık olarak" derhal boşaltılmasını talep etti.

NELER OLMUŞTU?

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırı sırasında Gazze'den İsrail'e binlerce roket atıldı ve Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirdi. Daha sonra bu gruplar İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi. İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne onlarca savaş uçağıyla saldırı başlattı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda, 306'sı asker olmak üzere yaklaşık 1400 İsraillinin öldüğü ve 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı bildirildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1756'sı çocuk olmak üzere 4 bin 385 kişinin öldüğünü ve 13 binden fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 84 Filistinlinin öldüğü belirtilmiştir. İsrail'in saldırılarında ayrıca 16 gazeteci hayatını kaybetmiştir.