Dünya

Dünyada kiraları 'en çok artan cadde' Türkiye’de!

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield tarafından hazırlanan "Dünya Geneli Ana Caddeler 2023" raporuna göre, dünyada kiraların en pahalı olduğu cadde Türkiye'de belirlendi.

Abone Ol

New York'un Beşinci Caddesi ve Milano'nun Via Montenapoleone Caddesi gibi ünlü cadde ve sokakları geride bırakan Türk caddesi, metrekare başına yıllık ortalama 2 bin dolar kira ile birinciliği elde etti.

Lüks Markalar Kâr Artışını Sürdürdü

Rapor, dünya genelindeki 250 büyük perakende şirketinin bir önceki yıla göre yüzde 8.5 büyüme kaydettiğini ortaya koydu. Ayrıca, lüks markaların büyük çoğunluğu, kâr artışlarını 2023'ün başlarına kadar sürdürdü.

Küresel Kira Artışları

Dünya genelindeki ana perakende noktalarındaki kira bedelleri, son 12 ayda yerel para birimi cinsinden ortalama yüzde 4.8 artarak bir önceki yıldaki yüzde 3.7'lik büyümeyi aştı. Asya-Pasifik bölgesi yüzde 5.3'lük kira artış oranıyla liderliği alırken, Amerika kıtası yüzde 5.2 ve Avrupa yüzde 4.2'lik bir artış kaydetti.

Dünya Genelindeki Sıralamalar

- New York'un Beşinci Caddesi: Yılda 2 bin dolar/m² ile birinci.
- Londra'daki New Bond Street: Yılda bin 462 dolar/m² ile dördüncü.
- Paris'teki Avenues des Champs-Élysées: Yılda bin 120 dolar/m² ile beşinci.

Türkiye'de hangi cadde olduğu belirtilmese de rapor, Türkiye'nin dünya genelinde en pahalı kiraya sahip caddesini barındırdığını ortaya koydu.