Yaşam

Dudak üstü tüylerinden kurtulmanın bu kadar basit olduğuna inanamayacaksınız!

Dudak üstünde bulunan tüyler, birçok kişi için estetik açıdan rahatsızlık verici olabilir. Geleneksel yöntemlerle tüylerden kurtulmaya çalışmak, bazen istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Kararma, sivilcelenme veya tüylerde kalınlaşma gibi problemler, bu yöntemlerin beraberinde getirdiği sorunlar arasında yer alıyor.

Abone Ol

Bıyık bölgesindeki tüylerin azaltılması için çeşitli yöntemler bulunuyor, bunun başında ise ağda var. Ancak, kullanılan ağdaların cilt üzerindeki uzun vadeli etkileri ciltte sarkma, kırışıklık ve kararma gibi problemlere yol açabilir.

Özellikle dudak üstü bölgesinin hassasiyeti, bu alanda kullanılan yöntemlerin özenle seçilmesini gerektirir.

Nane çayı 

Bıyık bölgesindeki tüylerin azalması için doğal yöntemler tercih edilebilir. Ancak, bu yöntemlerin düzenli bir şekilde uygulanması önemlidir.

Nane çayı gibi doğal ürünlerin kullanımı, vücutta üretilen androjen hormonunu azaltarak yüz bölgesindeki tüylenmeyi azaltabilir.

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için pratik bir yöntem olarak nane çayını deneyebilirsiniz. Hazırlamak için bir tatlı kaşığı kuru naneye kaynar su ekleyip beklemeniz gerekiyor.

10 dakika demlendikten sonra süzebilirsiniz. Ardından içerisine bir çay kaşığı bal ekleyip içerek faydalı etkilerden yararlanabilirsiniz.

Mercimek ve bal

Mercimek ve bal gibi doğal karışımların bıyık bölgesindeki tüylerin azalmasına yardımcı oluyor.

Mercimek, ölü derinin temizlenmesine yardımcı olarak kıl köklerinde zamanla tüylerin azalmasına yardımcı oluyor.

Bir avuç mercimeği öğüttükten sonra macun haline getirip içerisine bal ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı bıyık bölgesine sürüp bekletebilirsiniz. Ardından temizleyin. Bu karışımı haftada bir kez uygulayarak tüyleri azaltmayı deneyin.

Doğal Ağda ve Etkileri

Şekerli ağdanın tüyleri azaltıcı etkisi olduğuna dair birçok iddia bulunsa da, uygulama şekli ve tüylerin çekildiği yöntem önemlidir. Bu doğal yöntem, tüylerin çekilmesiyle birlikte oluşan acıyı azaltabilir ve bıyık bölgesindeki tüylerin azalmasına katkı sağlayabilir.

Sivilce ve Bakım Tüyoları

Bıyık bölgesindeki tüylerden kurtulmanın ardından ortaya çıkan sivilcelenme, birçok kişi için sorun teşkil edebilir. Bu durumu hafifletmek için doğal yöntemler öneriliyor. Özellikle limonun kurutucu etkisiyle sivilcelerin hızla yok olabileceği belirtiliyor.