Dubai - Zürih - İstanbul

Abone Ol

Ortak Özelliği Nedir? 
3 ülke 3 şehir.
İlk bakışta, BAE ve İsviçre birbirinden çok farklı görünebilir.

Bir tarafta gökdelenler,
diğer yanda sakin dağ memleketi.
Lüks ve kalite benzerlik üretir mi?

Hem BAE hem de İsviçre, refah ve lüksün küresel sembolleri. 
BAE, özellikle Dubai ve Abu Dabi, dünya standartlarındaki tatil köyleri, alışveriş meekezleri ve gösterişli yaşam tarzıyla bilinir. İsviçre üst düzey saatler, kaliteli çikolatalar ve zarif işçilikle anılır. 
Zengin BAE sakinleri ve expatlar için İsviçre'nin saatler ve mücevherler gibi lüks ürünleriyle bağlantı kurmak normal. 

Yüksek Kalite ve Hassasiyet Standartları İsviçre, ilaç ürünleri, sağlık ve teknoloji,  BAE ise yine inovasyon, kalite ve mükemmellik peşinde.
 
İsviçre'yi ziyaret eden zengin Emirlik turistleri, İsviçre misafirperverliğine ve kaliteli ürünlere aşina.

Ticaret gibi Turizm ve Doğa Sevgisi Her iki ülke de önemli.

BAE'nin dünyanın dört bir yanından zengin bireyler de dahil olmak üzere çeşitli nüfusu, üst düzey uluslararası ürünlere olan talebi yarattı. 
Dubai ve Abu Dabi'deki yüksek gelirli kitleler, özellikle İsviçre'nin yüksek kalite standartlarına aşina olanlar, her zaman en iyi ürünleri aramakta. 

Hem İsviçre hem de BAE'nin refah değerleriyle uyumlu, daha sağlıklı bir yaşam tarzı için tasarlanmış yaşam standartı oluşmuş durumda. 

İsviçre - Türkiye

İsviçre ve Türkiye'nin işbirliği hedefleri büyük. 

Rusya ve Ukrayna arasında devam etmekte olan savaş, Ortadoğu’da bitmeyen çatışmalar, Kafkaslar ve Balkanlar’a henüz tam istikrarın gelmemiş olması, Avrupa’da yükselen aşırı sağ ve belirsizlikler küresel düzeyde ciddi kaygı yaratıyor.

Türkiye’nin gerek dış politika adımları gerekse uluslararası ticarette kurduğu dengeler çok önemli. İsviçre, Türkiye’nin Rusya, Çin ve Almanya’nın ardından 4. büyük ticaret ortağı durumunda.

 İsviçre ülkemizdeki önemli yatırımcı ülkeler arasında yer alıyor. 

İsviçre ve Türkiye’den uzmanlar, yenilik, dijital dönüşüm, sanayi 4.0, akıllı şehirler, yapay zekâ, blockchain gibi konularda ortak yatırımlara imza attılar.

Dünyada yüzen büyük sermayeleri çekmek isteyen her ülke için artık birlikler daha önem kazanacak.