Sözcü'nün haberine göre; Çin'den gelen yeni haberler korkuttu. Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde ülkede giderek artan "gizemli bir salgın hastalığın" patlak verdiğini ve hızla yayıldığını söyledi.

Çin'de ortaya çıkan salgın hastalık hakkında bilgi veren Dünya Sağlık Örgütü, Pekin ve Liaoning bölgelerinde gizemli bir solunum yolu hastalığının artış gösterdiğini açıkladı. 

Çok sayıda çocuğun hastanelik olduğunu ve bu durumun okullarda eğitime ara verilmesine neden olduğu belirtildi. DSÖ, bu gelişmeler üzerine Çin'de yaşayan insanlara maske takma ve sosyal mesafe kurallarına uyma çağrısı yaptı.

YENİ SALGIN: GİZEMLİ ZATÜRRE

Yeni salgının adı "gizemli zatürre" olarak nitelendirilirken, uluslararası kurum ve kuruluşlar Çin'deki vaka sayısındaki artışa dikkat çekerek, ülkenin daha şeffaf olmasını ve verileri uluslararası kamuoyu ile paylaşması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

CIA : Ateşkes için hem İsrail’in hem de Hamas’ın bazı tavizler vermesi gerekiyor CIA : Ateşkes için hem İsrail’in hem de Hamas’ın bazı tavizler vermesi gerekiyor

Belirtilere göre, hastalanan çocuklarda akciğer iltihabı ve yüksek ateş görülüyor.  İngiliz basını, koronavirüs salgınının patlak vermesinden önce Çin'in başkenti Wuhan’da da benzer bir artış olduğunu hatırlattı.

Kaynak: HABER MERKEZİ