Yerli ve yabancı katılımcılar, sergilenen halıları, fotoğraf ve açıklamalarını dikkatle incelerken, ziyaretçiler sergi alanında hatıra fotoğrafı çektirdi.

2024 Haziran Smdg4

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı desteğiyle İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ev sahipliğinde The Marmara Taksim'de düzenlenen konferansın katılımcıları arasında ünlü halı, kilim, dokuma uzmanları, sanat tarihçileri, akademisyenler ve koleksiyonerler yer alıyor.

Whatsapp Image 2024 06 20 At 15.50.36

SERGİ 1 AY AÇIK KALACAK

İstanbul, 2007'den sonra ikinci kez etkinliğe ev sahipliği yaparken, ICOC'un kapsamlı konferans programı ve nitelikli sergileriyle halı sanatının geçmişi ve geleceği arasında köprü kurulması hedefleniyor.

Thumbs B C 9A2C05F06444Dd3640Dc678371Aff4A5

Konferans kapsamında açılan "Dokunmuş Hazineler: Osmanlı Sarayı'ndan Halı ve Kumaşlar" sergisi, 1 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

ANTİKA HALI KOLEKSİYONERLERİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği’nin (İHİB) organizasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle 6-9 Haziran tarihleri arasında The Marmara Taksim’de gerçekleşen konferans ile fuara dünyaca ünlü halı, kilim, dokuma uzmanları, sanat tarihçileri, akademisyenler ve koleksiyonerler katıldı.

Antika Hali Koleksiyonerleri Istanbulda Bir Araya Gelecek Large-1

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım'da düzenlenecek 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım'da düzenlenecek

İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler

Türkiye’deki organizasyonu üstlenen İstanbul Halı İhracatçıları Birliği’nin (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, ICOC’un pandemiden sonra düzenlediği ilk etkinlik için İstanbul’u seçmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bu seçimde, Türkiye’nin bir halı ülkesi olması, müze koleksiyonlarının ihtişamı, kültürel ve gastronomik zenginliği de önemli bir rol oynuyor kuşkusuz” dedi.

2024 Haziran Smdg3

Türk halı sektörünün şubat ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98.2’lik bir artış gerçekleştirdiğine işaret eden Diler, halı ve kilimlerin de tıpkı resim ve heykel gibi birer sanat eseri olduğuna vurgu yaptı.

Whatsapp Image 2024 06 20 At 16.03.22

ICOC organizasyonunun, bu alandaki en önemli etkinliklerden olduğunu kaydeden Diler, “ICOC Istanbul, bütün dünyaya halı, kilim ve dokuma sanatının ana yurdunun Anadolu olduğunu bir kez daha göstermemiz ve geleneksel sanatımızı geleceğe aktarmak için büyük bir fırsat” diye konuştu.

2024 Haziran Smdg1

İHİB Yönetim Kurulu Üyesi ve ICOC İstanbul Yerel Komite Başkanı Serra Oruç ise ICOC’un ilk kez geleceğe de bakacağına da vurgu yaparak, şu ifadelere yer verdi:

“Dört yılda bir düzenlenen uluslararası konferansın amacı; koleksiyonerlik bilincini geliştirmek, halı ve kilimlerin birer kültür ve sanat eseri olduğunu ortaya koymak. İstanbul’da yapılacak buluşmada ilk kez, geçmişten geleceğe bir zaman çizgisi benimseyerek yeni bir pencere aralamayı hedefliyoruz."

2024 Haziran S M D G7

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA