Güncel

Dilan Polat’ın eski avukatı Hüseyin Kaya MASAK raporu üzerinden tahliyeye işaret etmişti

Cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat’ın bir süre avukatlığını yapan ve geçtiğimiz Haziran ayında yollarını ayıran avukat Hüseyin Kaya, MASAK raporu geldiğinde söz konusu çiftin tahliye olabileceğini savunmuştu.

Abone Ol

Avukat Hüseyin Kaya, geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı açıklamada savcının sosyal medya nedeniyle temkinli olduğunu, MASAK raporu gelince de tahliyelerin gündeme gelebileceğini belirtmişti. Polat çiftinin eski avukatı ancak geçiğimiz günlerden yeniden avukatlarıyım diyen Hüseyin Kaya, Serbestiyet’e açıklama yaparak şunları söylemişti:

“SAVCI SOSYAL MEDYA NEDENİYLE TEMKİNLİ: MASAK RAPORU GELİNCE TAHLİYELER SÖZ KONUSU OLACAK”

“Savcı, dosyanın önceki aşamasında görevli savcıdan ve sosyal medya ile medyadan kaynaklanan karışıklığın başka bir yanlışa sebep olmaması için çok hassas, temkinli ve tedbirli davranıyor. Bu nedenle son MASAK raporunun gelmesiyle birlikte o suçlardan da tahliye söz konusu olacaktır.”

RAPORDA DEVLETİN VERGİ ZARARI VAR

Cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat ile ilgili kara para aklama iddialarına ilişkin hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı’nın (MASAK) 11 Temmuz 2024’te hazırladığı 908 sayfalık rapor ortaya çıktı. Söz konusu rapora göre, Polat çiftinin gerçekleştirdiği satışlar gerçek, bahis tespit edilemedi, kara para aklama da yok.  Ancak sahte fatura ve çift defter kullanılarak, devletin vergi zararına uğratıldığı görüldü.