Dünya

Dağıstan'da bir sinagog, bir kilise ve bir trafik polisi karakolu bombalandı!

Rusya’nın özerk bölgesi Dağıstan Cumhuriyeti’nde bir sinagog, bir kilise ve bir trafik polisi karakolu bombalandı, 12 polis, 1 rahip ile 4 sivil hayatını kaybederken en az 25 kişi de yaralandı.

Abone Ol

Dağıstan İçişleri Bakanlığı Basın Servisi Sorumlusu Gayana Garieva, saldırganların Derbent'teki bir sinagog ve kiliseye otomatik silahlarla ateş açtığını belirtti.

Rus haber ajans RIA Novosti’nin bildirdiğine göre, Derbent'te Moskova saatiyle 18.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler otomatik silahlarla bir sinagog ve kiliseye ateş açtı. İlk bilgilere göre saldırıda bir polis öldü, bir polis de yaralandı. Saldırganlar, 921 plakalı beyaz Volkswagen Polo ile kaçtı.

Aynı saatlerde ise Mahaçkale'de kimliği belirsiz kişiler Ermoshkina Caddesi'ndeki trafik polisi karakoluna saldırdı. İçişleri Bakanlığı'na göre 12 polis memuru, 4 sivil ile 1 rahip hayatını kaybetti, En az 25 yaralı bulunuyor.

Dağıstan Kamu İzleme Komisyonu Başkan Yardımcısına göre, Derbent'teki kilisenin rahibi Şamil Khadulaev ve Mahaçkale'deki kilisenin güvenlik görevlisi de saldırılarda hayatını kaybedenler arasında.

Dağıstan Devlet Başkanı Sergey Melikov ise olayı toplumdaki durumu istikrarsızlaştırma girişimi olarak tanımladı. Ayrıca tüm hizmetlerin talimatlar doğrultusunda çalıştığını, operasyonel karargahın da oluşturulduğunu, cumhuriyet sakinlerinin güvenliği adına gerekli tüm kararların en kısa sürede alınacağına işaret etti.

Öte yandan saldırganlardan 6'sının etkisiz hale getirildiği de edinilen bilgiler arasında.