Kültür - Sanat

D. Mehmet Doğan Taceddin’e defnedildi

Ankara’da 11 Ağustos 2024 günü 77 yaşında vefat eden Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın cenazesi namazı bugün ikindi namazını müteakiben Hacı Bayram-ı Velî Camiinde kılındı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayylp Erdoğan'ın da katıldığı cenaze namazının ardından merhum yazar D. Mehmet Doğan’ın cenazesi sevenleri ve dostlarının katılımıyla Taceddin Dergâhı’nın bahçesine defnedildi.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in kıldırdığı cenaze namazı sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şu anda musallada Hakk'a yürüyen, uğurladığımız Mehmet Doğan kardeşimiz gerçekten dini, dili bir ve beraberlik noktasında verdiği mücadeleyi çok iyi bildiğimiz, inandığımız, dilimizi özelikle dil olarak kullanmayı gençliğimize, gençliğe gerçekten öğretme mücadelesini veren hele hele o büyük sözlüğü ile sözü, özü gençliğe öğreten ve miras bırakan bir kardeşimizdi. Mekanı cennet olsun inşallah. Rabbim cennetinde bizleri bir ve beraber kılsın. Bütün ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”