Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan'ı ziyaret edecek

Ankara-Atina hattında kritik bir ziyaret gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Aralık'ta Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Yunanistan ziyaretinde bir araya gelecek. İki ülke arasında yeni bir dönem mi başlıyor soruları arasında tüm dikkatler bu ziyarette olacak.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya gelmek üzere Yunanistan'a gitmek üzere hazırlanıyor.

İki liderin görüşmesinde, tarihsel olarak zaman zaman Ankara-Atina hattında gerilimlere neden olan konu başlıklarının masaya yatırılacak.

Yunanistan'ın Ege'deki eylemleri, Batı Trakya'daki Türklere yönelik uygulamalar ve düzensiz göç gibi konular ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti, Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğun sürdürülmesi ve ilişkilerin 'kazan-kazan' ilkesi doğrultusunda ilerlemesi için atılacak adımları ele alacak.

Ziyaret, iki ülke arasında diyalog kanallarının açık tutulması ve iş birliği zemininin güçlendirilmesine yönelik bir yol haritasının oluşturulmasını amaçlıyor. Bu, Ankara ve Atina arasındaki ilişkilerde olumlu bir ivme yaratma potansiyeli taşıyor.