AJET yolcu uçağı Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda iniş sırasında pistten çıktı AJET yolcu uçağı Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda iniş sırasında pistten çıktı

Fahiş kira artışı uygulaması yapan sahibine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her şeyi devletten beklemek olacak şey değil. O ev sahibi şimdi dinliyordur beni. Sende vicdan var mı? İnsaf ya. Fahiş fiyat balonunu söndürecek uygulamalarda harekete geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programda fahiş kira artışları ile mücadelede kararlılık vurgusu yaparak kiracı vatandaşla ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

"Fahiş fiyat balonunu söndürecek uygulamalarda harekete geçiyoruz” diyen ve ev sahiplerine mesajlarda veren Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dün bir vatandaşım, 'Kiracıyım, ev sahibi sıkıştırıyor, 2 bin 500 veriyordum, 7 bin 500'e çıkardı. 'Ya verirsin ya çıkarsın' diyor' dedi. Mecburen ilçedeki belediye başkanımızı aradım ricada bulundum. 'Ya uygun kiralık bul ya bizim TOKİ'den varsa imkan sağla' dedim. Her şeyi devletten beklemek olacak şey değil. O ev sahibi şimdi dinliyordur beni. Sende vicdan var mı? İnsaf ya…”

Kaynak: HABER MERKEZİ