Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgesel gelişmelerin ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alınacağı kritik ziyaret için Katar'a gidiyor.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün iki günlük bir ziyaret için Katar'a gidiyor. Bu ziyaret, Erdoğan'ın bu yılki 19. yurt dışı ziyareti olacak.

Trthaber'in haberine göre: Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yapılacak görüşmelerde, iki ülkenin ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alınacak.

Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin son yıllarda hızla geliştiği ve yaklaşık 2,5 milyar dolarlık ticaret hacminin daha da arttırılması hedeflendiği belirtiliyor. Ziyaret sırasında ticaret hacminin artırılması için iş birliği anlaşmalarına imza atılması bekleniyor.

Görüşmelerin en önemli başlıklarından biri ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olacak. Erdoğan'ın, Katar Emiri ile Gazze'de insani yardımların yeniden başlatılması ve kalıcı bir ateşkesin sağlanması konularını ele alması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Katar ziyaretinin ardından Körfez İşbirliği Konseyi toplantısına katılarak İsrail'in Gazze'deki saldırısıyla ilgili önemli mesajlar vermesi öngörülüyor.

Ziyaretin tamamlanmasının ardından Erdoğan, Türkiye'ye dönecek.