ABD'de, Marco Rubio öncülüğünde beş Cumhuriyetçi senatör, Çin'deki solunum yolu hastalıklarında yaşanan ani artışın ardından Biden yönetimine bir mektup yazdı.

Senatörler, mektupta, Çin'de hızla yayılan ve çocuklar arasında görülen 'gizemli' ve 'bilinmeyen' bir hastalığa dikkat çekerek, 'Bu yeni hastalık hakkında daha fazla bilgi edinilene kadar ABD ile Çin arasındaki seyahat kısıtlamalarının hemen başlatılması gerektiğini' belirttiler.

Kovid-19 salgını döneminde Çin'in gerçekleri gizlediğine vurgu yapılan mektupta, bunun ABD'ye maliyetinin altı çizildi.

Senatörler, Biden yönetimini 'Amerikan halkının sağlığını ve ekonomisini korumak için gerekli adımları atmaya' çağırarak, yeni hastalık hakkında 'daha fazla bilgi edinilene kadar' uygulanacak seyahat yasağının ABD'yi 'ölümden, izolasyondan, zorunluluklardan ve gelebilecek olası salgınlardan' koruyabileceğini ifade ettiler.

ABD'li uzmana göre Lübnan'daki saldırılar 21. yüzyılda yeni bir tehdit ABD'li uzmana göre Lübnan'daki saldırılar 21. yüzyılda yeni bir tehdit

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Maria Van Kerkhove, geçen hafta yaptığı açıklamada, Çin'de görülen hastalık dalgasının, Kovid-19 öncesinde 2018-2019'da gözlemlenen seviyelerde olmadığını belirtmişti.

Ocak 2020'de, eski ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ABD'ye Çin'den yapılacak seyahatlerde bazı kısıtlamalar getirmiş ancak uçuşları yasaklamamıştı.

Kaynak: AA