Teknoloji

Çin Ordusu'nun gözü Türk savunma sanayinin üzerinde

Çin Ordu Gazetesi, Türk savunma sanayiindeki ilerlemeleri yakından takip ederek Türk İnsansız Hava Araçları (İHA) ve İnsansız Deniz Araçları (İDA) koordineli tatbikatını haberleştirdi.

Abone Ol

Trthaber'in haberine göre: Çin medyası, Türkiye'nin ekim ayındaki müşterek test operasyonunu dünya genelinde bir ilk olarak vurgulayarak Türk savunma alanında yeni bir yola girdiğini ifade etti.

Haberde, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği bu müşterek test operasyonunun, insansız su üstü deniz aracı Albatros ve hava aracı TB2'nin koordinasyonuyla gerçekleştirilen başarılı bir tatbikat olduğuna dikkat çekildi.

İki platformun birlikte çalışması, dünyanın dört bir yanında İHA ve İDA iş birliğine yönelik yapılan yatırımlara bir örnek olarak sunuldu.

Çin Ordu Gazetesi ayrıca, Türkiye'nin deniz ve hava savunma alanlarında bu tatbikatla yeni bir operasyonel kabiliyet geliştirdiği yorumunu ekledi.

Geçen ekim ayında gerçekleştirilen test operasyonunda, Bayraktar TB2 tarafından belirlenen 22 metre uzunluğundaki hedef gemisi, Albatros İDA'lar tarafından batırılmıştı.