31 Mart seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmeyen Tunç Soyer'in, CHP Genel Başkanlığı için aday olmayı düşündüğü iddiası, parti içinde yeni bir yarışın başladığına işaret ediyor.

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın TV100'de yaptığı açıklamalara göre, Tunç Soyer, CHP Genel Başkanlığı için ciddi bir çalışma yürütmeyi planlıyor ve bu süreçte eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan destek arayacak.

Öte yandan, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da genel başkanlık tartışmalarından tamamen vazgeçmediği tahmin ediliyor. Kılıçdaroğlu, delegelerin talebi doğrultusunda genel başkanlık görevini tekrar değerlendirebileceğini belirtmiş durumda.

AK Parti'de 3 il başkanlığına atama: Nevşehir Ağrı Çanakkale AK Parti'de 3 il başkanlığına atama: Nevşehir Ağrı Çanakkale

Bu süreçte Özgür Özel'in de pozisyonunu koruma çabası ve CHP'nin tüzük değişikliği sürecine girmesi, parti içi mücadeleyi daha da ilginç hale getiriyor. Yakın zamanda yapılacak olan kurultayda, bu gelişmelerin parti içi dengeleri nasıl etkileyeceği büyük bir merak konusu.

Kaynak: HABER MERKEZİ