İstanbul'da 2009 yılında vahşice öldürülen Karabulut'un katilinin cezaevinde gerçekten intihar edip etmediğine dair tartışmalar sürüyordu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan mezarın açılması ve DNA testi yapılması talebi kabul edilmişti.

İstanbul'un bazı bölgelerinde sis etkili oldu İstanbul'un bazı bölgelerinde sis etkili oldu

O KOLTUKTA PAYLAŞIM YAPILMIŞTI

Mezarın açılma nedeni ise merak konusu oldu. Avukat Rezan Epözdemir, Garipoğlu ailesinin, Münevver Karabulut'un öldürüldüğü koltukta oturarak fotoğraf paylaşmasının bu kararda etkili olduğunu belirtti. Fotoğraflarda ailenin 12 yıl önceki cinayet mahallinde yer alan koltuğu taşındıkları eve götürdüğü ve burada oturduğu görülüyordu. Bu durum kamuoyunda tepki topladı ve fotoğraf kısa süre sonra silindi.

Epözdemir, yıllardır Karabulut ailesinin avukatı olarak davayı takip ettiklerini ve bu cinayetin Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve cinayetlere karşı farkındalık yaratmada önemli bir rol oynadığını belirtti. Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla, yıllardır kamuoyunda tartışılan bu muammanın sona ereceğini ve gerçeklerin ortaya çıkacağını ifade etti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ne olmuştu? 3 Mart 2009 tarihinde lise öğrencisi Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüş, cesedi parçalanmış şekilde bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Cinayet Türkiye’de büyük yankı uyandırmış ve Garipoğlu 197 gün kaçtıktan sonra teslim olmuştu. Mahkeme süreci, 18 Kasım 2011’de verilen mahkûmiyet kararıyla sonuçlanmış, Cem Garipoğlu ise 10 Ekim 2014'te cezaevinde intihar etmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ