Türkiye'yi derinden sarsan Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu olayında şok gelişme yaşandı. Münevver Karabulut cinayeti üzerinden yıllar geçti. Cem Garipoğlu olayı son dakika haberleri ile yeniden gündeme taşındı.

17 yaşındaki Münevver Karabulut katili Cem Garipoğlu’nun, 2014’te tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı. Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun otopsi raporundaki görüntüler ortaya çıkmış, görüntülerde ellerindeki morarmalar dikkat çekmişti. Elindeki izlerin resim boyası olduğu söylenmişti.

Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddiası üzerine mezarının açılması için başlatılan soruşturmada son gelişmeyi Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir duyurdu. Rezan Epözdemir ayrıca mezarın açılacağı tarihle ilgili de konuştu. Peki, Cem Garipoğlu kimdir, mezarı açılacak mı, ne zaman açılacak? Cem Garipoğlu öldü mü, nasıl öldü? İşte Münevver Karabulut olayı son dakika haberleri...

İstanbul Bahçeşehir'de 3 Mart 2009'da 17 yaşındaki Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürülmüştü. Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu, tutuklandıktan 5 yıl sonra tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar ederek yaşamına son vermişti. Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut ise Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar etmediğini, kaçtığını veya kaçırıldığını iddia ederek avukatı Dr. Rezan Epözdemir aracılığıyla Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Aradan geçen 10 yılın ardından Cem Garipoğlu olayı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması konusunda yeni kararı Münevver Karabulut ve ailesinin avukatı Rezan Epözdemir duyurdu. Yapılan açıklamalarla Cem Garipoğlu nasıl öldü araştırmaları yeniden hız kazandı. Peki, Cem Garipoğlu kimdir, mezarı açılacak mı? İşte, Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir açıklaması...

CEM GARİPOĞLU - MÜNEVVER KARABULUT OLAYI NEDİR?

İSTANBUL’da, Münevver Karabulut, 17 yaşında lise öğrencisiyken 3 Mart 2009’da sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice öldürüldü. Cinayetten 197 gün sonra teslim olan ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, cezaevinde kaldığı tek kişilik odada kendini asarak intihar etti. Yıllardır Cem Garipoğlu’nun ölmediği ve yurtdışına kaçtığı iddia edildi. Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu’nun ölmediğini iddia ederek mezarının açılması (fethi kabir) için iki kez savcılığa başvurdu. Ancak savcılık, bu talepleri reddetti.

Bu defa Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, oğlunun intihar ederek ölmediği iddialarına ilişkin mezarının açılması ve DNA eşleştirmesi için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

CEM GARİPOĞLU KİMDİR?

Hayyam Garipoğlu’nun yeğeni 29 Ekim 1991 doğumlu Cem Garipoğlu hâlihazırda Silivri’de 5 No’lu L tipi kapalı cezaevinde yatmaktaydı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Sümerbank’ın ortaklarından Mehmet Nida Garipoğlu ve Makbule Tülay Garipoğlu’nun dört çocuğundan ikincisiydi.

Cem Garipoğlu’nun yaşamı, Sümerbank’ın TMSF’ye el koyması ve babasının 18 ay hapse girmesiyle değişiyor. Baba Mehmet Garipoğlu, çocuklarının çok iyi bir eğitim almasını arzu ediyor ve hapse girdiği dönem Cem Garipoğlu’nu yurtdışına gönderiyor. 12 yaşında yurtdışına çıkan Garipoğlu, Fransa’da yatılı bir okulda eğitim görmeye başlar. 17 Yaşına kadar Rusça, İngilizce, İspanyolca ve Çince öğrenmek için ülke değiştirir ve sonra temelli olarak Türkiye’ye döner. Bahçeşehir’de ailesiyle birlikte yaşamaya başlar. Babasının yönlendirmesiyle ve "Okulu bitirmesine gerek yok, hayatı kendi başına tanısın, dil öğrensin yeter," felsefesi ile tam 6 yabancı dil birden öğrenir.

Türkiye’ye döndüğü 2007 senesinden anne Tülay Garipoğlu oğlunu, yaşadıkları villanın tam da karşısında bulunan Bahçeşehir Yıldızlar Kolejine’ne yazdırır. Okulunda pek uyum gösteremeyen ve rehber öğretmen ile sık sık vakit geçiren Garipoğlu, disiplinin ağır gelmesi yüzünden 2008 Şubat ayında bir başka okula geçer. Bu süre zarfında seyahatlerinde babasına tercüman sıfatıyla eşlik etmektedir.

Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut’u vahşice öldürdükten 197 gün sonra avukatı tarafından Bahçelievler'de polise teslim edilmişti.

CEM GARİPOĞLU ÖLDÜ MÜ?

CNN TÜRK'te konuşan Epözdemir karar sonrası şu değerlendirmelerde bulundu:

Soru işaretleri yanıt bulacak. Müvekkilimiz Cem Garipoğlu’nun ölmediğini düşünüyor. Mezarlık açılacak maddi gerçek ortaya çıkacak. Sayın başsavcının kararı kıymetli.

CEM GARİPOĞLU NASIL ÖLDÜ?

Karabulut ailesi mezarın açılmasını talep etmişti. Cem Garipoğlu'nun ailesi de aynı talebi iletti. Savcılık otopsi görüntülerini istedi ve bilirkişi raporu talep etti. Ve rapor savcılığa gönderilirken otopsi görüntülerine de ulaşıldı. Görüntülerdeki en dikkat çeken nokta şu parmaklardaki koyu lacivert renkler. Acaba intihar mı etti, firar mı? Aile yaşıyor olabilir diye tespit istedi. Bu renkler de merak edildi. Garipoğlu'nun intihar etmeden önce resim yapmaya başlamış. Odada tuvaller var, bir de tabure var. Soruşturmaya göre intihar etmiş o tabure ile. Resim yaptığı nedeniyle parmağına boya bulaşmış. Bu boyanın da resimlerde kullandığı boya olduğu değerlendirildi.

Öte yandan Cem Garipoğlu'nun son olarak ölümünden önce cezaevi güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere göre, Cem Garipoğlu, 9 Ekim'i 10 Ekim'e bağlayan gece 02.03'de koridorda volta atıyor. Sonra 3'üncü bölmenin kapısını kapatıyor. Yaklaşık 4 dakika sonra koridorda bulunan bir tabureyi alıyor.

Koğuşuna giren Garipoğlu, bir daha da görüntülerde yer almıyor. Görüntünün sonunda ise infaz koruma memurlarının sabah sayım için 08.18 sıralarında Cem Garipoğlu'nun koğuşuna geldikleri görülüyor.

MÜNEVVER KARABULUT AİLESİNİN AVUKATI REZAN EPÖZDEMİR AÇIKLADI

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in açıklaması şöyle:

Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir.

Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı.

Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir.

Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur.

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Başsavcılık bir gün tebliğ edecek. Taraf vekilleri de bulunacak. DNA örnekleri alınarak aile bireylerinin DNA’sı ile karşılaştırılacak. Cem Garipğlu’nun olduğu takdirde kavuşturmaya yer kalmadığı kararı alınacak.

Hakan Fidan Macar mevkidaşı Szijjarto ile görüştü Hakan Fidan Macar mevkidaşı Szijjarto ile görüştü

En azından bu araştırma yapılırsa kamu vicdanı rahatlar. Kızı katledilen müvekkilimiz Süreyya Karabulut inanmıyorsa biz bu başvuruları yapmak zorundayız. Mezarlıkta tedbir alınması yönünde talepte bulunacağım. Sağlıklı inceleme yapılması için çok kıymetli. Kamuoyundaki yaygın soru işaretinin kaldırılması için talebimiz kabul edildiği için teşekkür ediyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor, 15 yıldır mücadele ediyoruz. Bir dava 11 dava oldu.

Süreyya bey evladını kaybetmiş bir baba duygulandı tabi ki. 15 senedir her sabah kızını rüyalarında gördüğünü söylüyor. Bir gözünü neredeyse kaybetti, sağlık sorunları var. Evlat acısı çok zor. Biliyorsunuz bizi tehdit ettiler, kurşun gönderdiler.

MÜNEVVER KARABULUT'UN BABASI KARARI DUYUNCA AĞLADI

Mezarın açılmasına yönelik umutlarını kaybetmişlerdi. Süreyya beye söylediğimde çok duygulandı. Üzüldü ağladı çok büyük sevinç ve mutlulukla karşıladı. ‘Kızıma karşı son görevim manevi olarak. Bu sürecin takipçisi olmak.’ diyordu.

Türkiye çok farklı bir güne uyanır. Orada inceleme yapanların ifadesi başvurulması gerekir. Faillerin tespit edilmesi, kaçırılmışsa kimlerin yardım ettiği tespit edilmesi gerekir. Cem Garipoğlu’nun yakalanması için karar çıkartılır. Hukuk tarihinin en büyük skandallarından birisi olur eğer Cem Garipoğlu ölmediyse.

Cem Garipoğlu’nun ailesi Cezayirli Müslüman mı yoksa Yahudi mi?

Kaynak: HABER MERKEZİ